Fantastisk start sikret NM-tittel

Jostein Ekaas er en spiller i særklasse, 7 målpoeng fordelt på 2 mål og 5 assist noterte han seg for. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
Jostein Ekaas scoret da det gjaldt som mest i Dnb arena. ARKIVFOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no

Det skulle vise seg å bli en utrolig severdig fjerde finalekamp i Dnb arena – en kamp der seier til Stjernen ville gi østfoldingene NM-tittelen.

I FØRING, SÅ FRITT FALL…

Rudolfs Balcers ga Stavanger ledelsen etter kun 36 sekunders spill, men så falt laget totalt sammen.

Dette førte til hele fem ubesvarte scoringer til gjestende Stjernen – slik at det på tiden 1:10 ut i midtperioden lyste 1-5 på måltavlen i ganske så glisne Dnb arena.

VERTENE VÅKNET

Men så våknet tidligere lamslåtte verter opp til fulle – og reduserte to ganger i løpet av den andre perioden – 3-5 scoringen til Balcers kom forøvrig i spill fem mot tre – og dragningen minnet om gode gamle Peter Forsberg.

Den siste perioden var kun 1:18 gammel da Thomas Galde sørget for redusering til 4-5 – og med det var det for alvor spenning og nerve i denne «være eller ikke være»-finalen for Stavanger sin del.

NY TOMÅLSLEDELSE

På tiden 47:49 økte derimot Stjernen sin ledelse til 4-6 i deres tredje overtallsmål for ettermiddagen – scoringen signert Brandon Treloar, hans andre scoring i kampen.

INTENS NERVE – OG UTLIKNING…

For en kamp! Og for en avslutning! Med 8:37 igjen av ordinær tid smalt Jesper Beenfeldt inn sitt andre mål – og 5-6 lyste på tavlen.

Med 3:05 igjen av ordinær tid maktet Stavanger å utlikne til 6-6 i overtall ved Anders Tangen Henriksen – en fantastisk opphenting av vertene, som vi minner om lå under med 1-5.

MÅTTE AVGJØRES I SUDDEN

To gode målvakter i henholdsvis vertenes Ole Sander Hansen og Adrian Johnsen holdt lagene sine inne i «sudden-death», men på tiden 76:50 kunne sluttspillets beste spiller, Jostein Ekaas, sende sitt Stjernen til himmels med lagets fjerde overtallsscoring.

Dermed vant Stjernen denne finaleserien med 3-1 i kamper – og kan fortjent titulere seg for Norgesmestere 2015. 

HockeyNorge.no gratulerer!

Ps. Litt uheldig at Stavanger gikk av isen da Stjernen skulle motta sin NM-pokal.

*** Jostein Ekaas, Stjernen
** Karel Slavata, Stjernen
Rudolfs Balcers, Stavanger