Färjestads reduseringer holdt ikke

Färjestad tok imot AIK til hatoppgjør hvor de kunne ta over tredje plassen på tabellen med seier i Löfbergs Lila Arena lørdag. 

Hjemmelaget kommer best igang med et stolpeskudd etter 2:29 ved Martin Røymark, AIK får avverget.

Etter åtte minutter spilt var skuddstatistikken 8-2 favør hjemmelaget, i tillegg til at Magnys Nygren smeller nok en puck i stolpen.
Gjestene kommer tilbake like etter å de gjør 1-0 ved Victor Ahlström. Etter AIK’s mål ble det jevnere i kampen, og AIK hadde muligheten til å skape masse uro i forsvaret til FBK. Mot slutten av første periode kom Färjestad tilbake med flere sjanser, men de gikk av målløse av isen etter de første tjue minuttene.

Vi var vitne til en haug med stolpeskudd, 37 sekunder ut i andre periode smeller FBK’s Christian Berglund et skudd i stolpen.
Perioden var også pakket med utvisninger, Färjestad hadde tilsammen ti utvisningsminutter.

Färjestad slet med å komme inn i kampen, noe som resulterte i at AIK ødela for hjemmelaget. Og liker før slutt i den andre perioden gjør Jonas Liwing 2-0 for AIK.


Foto: Fredrik Hagen

AIK fikk starte den siste perioden med powerplay, og det resulterte i en tidlig 3-0 scoring ved Nicklas Jensen. Det var klbb og babb inne i Färjestads sone foran Aleksander Salak, som ikke rakk å få fatt på pucken før den var over linja.

Färjestad tok en tidlig timeout, og det hjalp. Det siste kvartere av kampen er man vitne til fantastisk hockey.
8:57 er spilt når Christian Berglund viser magi å klinker pucken opp i nettaket.
Patrik Lundh hos FBK er veldig sentral og effektiv i den siste perioden, han hadde masse energi og bidro masse. Han var etter pucken hele tiden. Lundh var omtrendt den eneste spilleren som virkelig jobbet de siste ti for hjemmelaget.

Dette var en superperiode for hjemmelaget, og Chris Lee er heller ikke dårlig ikveld. Han smeller av et skudd fra blålinja og redserer til 2-3. Hjemmelaget kommer til flere brukbare sjanser, men det blir bare med to mål.

AIK vinner kampen, ikke fult fortjent etter de får  hjelp av dommeren på en omdiskutert utvisning og syv stolpeskudd fra Färjestad.