Farstad: – Vi har enda mer å gå på

Ingvild Farstad svarer her på en del spørsmål etter triumfen i Tyskland.

Les også: Dagfinrud: – OL er det største på lista mi

STØTT OSS GJERNE VED Å BLI VÅR VENN PÅ FACEBOOK – Klikk her 🙂

Etter en drøy uke siden den enorme oppturen i Tyskland, der Norge slo nasjoner som Japan, Russland, Sveits og Slovakia har HockeyNorge.no stilt to av de største profilene på kvinnelandslaget de samme spørsmålene – først ut var Jorid Dagfinrud – her svarer Ingvild Farstad:

Først og fremst en strålende turnering! Ditt hovedinntrykk nå som du kanskje har fått Tyskland litt på avstand?

– Kjempe turnering der alle jobba hardt for hverandre, og vi vinner kampene i stedet for å tape med minst mulig margin. Vi har spilt bra mot bedre nasjoner før, men ikke klart å holde det i 60 minutter eller en hel turnering.

– Det at vi vant alle kampene, og i tillegg, mot bedre rankede lag var helt konge! Det beste er kanskje at vi føler vi har enda mer å gå på, og at vi ikke fikk ut vårt fulle potensiale selv om vi vant. Vi spilte selvfølgelig mye bra hockey, men vi sitter fortsatt igjen med følelsen av at mye kunne vært bedre. Dette gir oss kjempemotivasjon til å kjøre på hjemme i hverdagen for å ta enda flere steg.

Var dette en turnering der alt klaffet og dere hadde flyt, eller har dere virkelig tatt steget?

– Vi har et veldig bra GO i laget vårt, og i denne turneringen klarte vi å avgjøre kampene til vår fordel. Det var selvfølgelig mye som klaffet, men jeg mener fortsatt vi har mye mer å gå på. Det er stort potensialet i laget vårt, så det gjelder bare å spille nok «viktige» kamper, slik at vi får mer rutine til å takle presset det er å vinne alt for å rykke opp.Ingvild Farstad og Norge i kamp mot Sveits. Foto: Privat

Var det å slå Russland den største bragden?

– Det var selvfølgelig kjempestort å slå Russland, spesielt siden ingen av oss (utenom en kanskje) har spilt mot de før, og de tapte tross alt bronsematchen i A-vm i vår. Så hvis man ser på kampene hver for seg, var det nok Russland som var største bragden. Men det at vi klarte å vinne alle kampene var nok en større bragd. Vi spilte bare mot nasjoner som var bedre ranket enn oss, og det var deilig å vise at det ikke bare var flaks at vi slo en A-nasjon.

Kan du forklare lagets største styrke(r)?

– Som sagt, veldig bra GO i laget, og jeg tror alle har det veldig bra på samling. Vi får ofte kommentarer fra andre om at vi alltid smiler og har det kult sammen. Når vi klarer å balansere det å ha det artig og samtidig være skjerpa og seriøs inn mot kamp blir det god stemning.

– Alle i laget er godt trent, har gode ferdigheter og jobber hardt for hverandre, og har vi flere matchvinnere både bak og frem på banen. Det som kanskje var lagets største styrke i turneringen her, var at det var flere som ble «matchvinnere», og alle tok ansvar.

Hva tenker du om landslagets fremtid? OL og litt av hvert…

– Vi har hele tiden hatt stor tro på det vi gjør, og har hatt klare mål hele veien om hvordan vi skal nå A-vm og OL. Tankene rundt A-VM og OL er enda sterkere nå etter vi har gjort en så bra turnering (spesielt resultatmessig). Laget, trenerne og støtteapparatet er veldig bra, så vi må bare gjøre jobben hjemme i våre respektive klubber sånn at vi er best mulig forberedt på det som møter oss.

Tror du mannen/kvinnen i gata nå får opp øynene for norsk kvinnehockey?

– Hehe, skal vel litt mer til for at mannen/kvinnenn skal få øynene opp for norsk kvinneishockey, men vi må jo starte et sted, og gode resultater er jo ofte det beste i forhold til mediadekning osv. Det at gutta gjør det så bra, tror jeg også er positivt for at mannen/kvinnen i gata skal få opp øyenene for hockey generelt.

Noe mer du vil legge til Ingvild?

– Her bli det liv, RAI RAI :)))

HockeyNorge.no takker Ingvild for supre svar og ønsker henne og resten av landslaget lykke til videre.Ingvild Farstad er en dame med mange egenskaper - her viser hun billedlig talt hvordan hun og landslaget surfer i medgang for tiden. Foto: Privat