Fire på rad for Frisk

 

Frisk trakk det lengste strået hjemme i Askerhallen mot Rosenborg, og det måtte spill i tre mot fem før trønderne greide å overliste en god Dahlberg i Frisk-buret.

 

Askerhallen:  Det ble ikke en spesielt severdig kamp i Askerhallen søndag, og bak sto to gode keepere som var vanskelige å overliste.

 

Etter en målløs første periode var det hjemmelaget Frisk som startet midt-perioden best. Etter at snaue to minutter var spilt av perioden var det Torstein Nordrum som ga hjemmelaget ledelsen etter assist fra Mike Beck og Christian Thinn. Frisk greide å ri av en utvisningsperiode, og når Ryan Martinelli må ut i to minutter for slashing, utnytter Frisk sitt Power Play til å øke ledelsen til 2-0 etter et pent slagskudd fra Mike Beck (assist ved Oskar Nilsson og Christian Thinn).

 

Så var det Thinns tur til å sone en to-minutter, og i den avventende utvisningsperioden greier også Torstein Nordrum å pådra seg et utvisning. Dermed fikk Rosenborg to hele minutter på å spille fem mot tre, og assistert av målvakt Trevor Koenig og Jesper Eriksen reduserer Ian McDonald etter at 17.05 var spilt av perioden.

 

Det skulle ikke bli flere mål i kampen, selv om begge lag kom til relativt gode sjanser i tredje periode. Et jevnt oppgjør som vel Frisk følte de hadde relativt god kontroll på. Dommerne hadde også i denne kampen et par noe tvilsomme avgjørelser, og Frisk fikk blant annet to mål annullert, men Rosenborg følte at det burde vært blåst for icing i det siste minuttet – noe som ville skaffet dem en dropp i Frisks sone. Det ble heftig debattert med dommerne etter kampen, men uten at det virket som om de fikk noe gehør for sine klager.

 

Dahlberg fornøyd med seier

Etter kampen snakket vi med Frisks målvakt, Nicklas Dahlberg, som var greit fornøyd med kampen.

 

– Det var ikke en av våre beste matcher i dag. Alle kampene vi spiller denne uken er mot lag som ligger rundt oss på tabellen og som det er viktig at vi slår. Og i dag vinner vi et viktig oppgjør.

 

Hva skjedde med Frisk i siste periode, ble dere vel defensive?

 

– Nei, jeg synes ikke de skaper så mange sjanser i siste perioden. Og vi har pratet om at det er bedre å slå en icing puck enn å miste den i egen sone, så vi ønsker å starte alle sammen i egen sone og angripe samlet derfra.

 

Fornøyd med egen innsats?

 

– Joda, jeg synes hele laget greide seg bra i dag, selv om det som sagt ikke var en av våre beste matcher. For egen del har det kjentes «hyfsat stabilt» den siste tiden, og selv om det går opp og ned gjennom sesongen har det gått ganske bra for min del.

 

 

Nicklas Dahlberg

 

Ny spiller klar for Frisk

Selv om backen Schira ble kåret til Frisks bestemann i dag, så er Dahlberg en gjenganger i akkurat den kåringen. Nå kan det bli konkurranse fra en landsmann som er klar for Frisk fra og med i morgen, nemlig en gammel kjenning for Asker-folket; Johan Erkgärds. Senteren som har spilt for Sunes gamle klubb, Vita Hästen, har skrevet under en korttids kontrakt for Frisk, og vil trolig være klar allerede mot Lillehammer på tirsdag. Han er i første omgang tenkt å erstatte Bryan Marshall som sliter med en skiveutglidning i ryggen, men i dag ble også Torstein Nordrum skadet og det er usikkert hvor lenge han vil være ute.

 

 

Craig Schira ble kåret til Frisks bestemann i dag.

 

 

Bilder fra kampen finner man her

 

KAMPFAKTA:

1. periode
Ingen mål
2. periode
Frisk Asker – Torstein Nordrum (Mike BeckChristian Thinn) 1:53
Frisk Asker – Mike Beck (power play) (Oskar NilssonChristian Thinn) 11:45
Rosenborg Elite – Ian McDonald (power play) (Jesper EriksenTrevor Koenig) 17:05
3. periode
Ingen mål

 

 

 

For HockeyNorge.no

Finn Eriksen