Før U20 VM: Sondre Olden

Norge U20 skal delta i VM i Garmish-Partenkirchen, Tyskland, i perioden 11. – 17. desember – og naturligvis skal HockeyNorge.no følge de norske gutta i Tyskland. Frem til da skal vi lage noen profilsaker på utøverne – først ut er Sondre Olden.

I vår presentasjon av årets U20-tropp er det helt naturlig å starte med Sondre Olden (19) som for tiden spiller for Erie Otters i OHL – under kyndig veiledning og oppfølging fra selveste Toronto Maple Leafs. Manglerud-gutten er mest sannsynlig vår neste NHL-profil og vi stilte han noen spørsmål nå i forkant av mesterskapet:

Hva er dine tanker om det kommende VM, blir det opprykk tror du?

– Jeg tror vi har bra sjans til og gå hele veien med det laget vi har i år. Men tror vi får det ganske tøft mot Tyskland som har ett ganske godt lag. Spiller mot noen tyskere her borte og de er ganske bra.

Hva synes du om den norske troppen?

– Jeg syntes det ser bra ut, noen nye ansikter for meg og noen overraskelser. Sist jeg var med var det et par andre med, men det er sånn det er på landslag. Alltid moro med ett par nye spillere!

Blir vel kult å se gutta igjen?

– Alltid moro og se gutta igjen. Det er noe jeg har gleda meg mye til siden jeg kom hit.

Fortell litt kort om hvordan du har det på andre siden av kloden, går det bra med kuttskaden også?

–  Over her går det ganske bra for min del, trives på og utenfor isen. Og føler jeg får den utviklingen jeg er ute etter. Men, det går litt tungt for laget siden vi har litt ungt lag, men det er mange kamper igjen, så det er bare og kjøre på videre! Kuttskaden var jeg ganske heldig med, skadet ikke noen muskler eller sener, så har vært på is i tre dager nå. Så er jeg klar til helgen før jeg reiser hjem på søndag.

Hva tror du du har blitt bedre på etter å ha kommet under Maple Leafs sine vinger?

– Jeg har vel blitt litt mer »voksen» og lært meg å ta vare på meg selv og fått opp øynene for hvor mye hardt arbeid det egentlig må til for og komme seg dit man helst vil, nemlig NHL. Og når jeg er her borte så har jeg ganske mye kontakt med Maple Leafs og de sier hva jeg må bli bedre på og gir meg respons på alt jeg gjør omtrent. Så lærer ganske mye av de kan man si.

Hvem vil du dele rom med under VM – og hvilken surrekopp håper du å unngå hehe?

– Den jeg skal dele rom med er vel Jonas Knutsen, er vel ikke noe tvil der. Vi har alltid delt rom når vi har vært med hverandre på landslaget. Og lagets surrekopp må vel være Lars Volden og Sander Valde. Og er ett par av gutta jeg og Jonas alltid må vekke til frokost hehe…dessuten må jeg vel passe på sjefsjunior Markus Søberg også hehe

HockeyNorge.no takker Sondre for praten og ønsker ham lykke til under VM – vi kommer garantert tilbake med mer om denne sympatiske unge herremannen.