Forbundscup: Oppdatering lørdag formiddag

Jonas Wikstøl redder VIF seier. Foto: Kenneth Myhre
Jonas Wikstøl redder VIF seier. Foto: Kenneth Myhre

Vålerenga er en av de store favorittene i årets turnering, men denne lørdags morgenen skulle de få det tøft mot Storhamar.

For det er nettopp hedmarkingene som er våkne fra start denne tidlig morgenen i DNB Arena, og midtveis i perioden har Vålerenga enda ikke løsnet et skudd mot Storhamar sitt mål. Men i siste halvdel av første perioden våkner Oslogutta, og skuddene har fått retning mot målet.

Mio Søhagen finner Alexander Thomas som sender Vålerenga i føringen etter den første perioden.

I starten av den andre perioden inviteres Storhamar inn i kampen igjen med to kjappe undertall, men Vålerenga rir dem av og like etter den siste av de to utvisningene dobler Oslo-laget ledelsen ved Espen Hermanrud.

Oslo-gutta fortsetter å dra på seg tominuttere, og bare et halvt minutt etter scoringen må Erik Sirum sette seg i utvisningsboksen for andre gang i midtperioden. Men verken når Sirum eller Francke-Enersen soner sine minutter klarer Storhamar å redusere, heller ikke på seks minutter i overtall i den siste perioden klarer Storhamar å utnytte at de er en mer på isen.

Storhamar får tilslutt et trøstemål ved Sander Olsen, men tiden tikker Vålerenga sin vei og tar med seg en ny seier i turneringen.

Clarion Hotel Energy ditt hockey-hotell i Stavanger
Clarion Hotel Energy ditt hockey-hotell i Stavanger

De andre kampene som blei spilt denne lørdagsmorgenen:
Gruppe A: Frisk Asker-Lørenskog 4-1
Gruppe B: Stjernen-Sparta 3-5