Frisk tapte igjen på hjemmeis

 

Lørenskog måtte ha tre poeng i Askerhallen for å holde følge med de to lagene over dem på tabellen, og Frisk på sin side ønsket nok å rette opp et litt dårlig inntrykk de har gitt hjemmepublikummet så langt i sesongen.

 

Askerhallen: Det ble arrangert «bamse-kasting» i Askerhallen torsdag, og det skulle foregå når hjemmelaget scoret sitt første mål. Om det var dette som oppildnet hjemmelaget vites ikke, men det tok bare snaue tre minutter før Erik Boisvert ga Frisk ledelsen i PowerPlay – og hundrevis av bamser og andre kosedyr kunne dermed kastes på isen til glede for kreftsyke barn. Hjemmelaget fortsatte med stor fart gjennom midtsonen, men etterhvert kom også bortelaget mer med i kampen – og etter at Frisk pådro seg en utvisning, kunne James Sixsmith sette sitt første for kvelden bak Frisks keeper, Niklas Dahlberg. Dermed sto det 1-1 mellom lagene etter første periode.

 

Andre periode ble preget av mange utvisninger, og igjen kom dommerne i fokus. Ujevn dømming er dessverre blitt er hverdag i GET-ligaen, og det ser ut til å skape frustrasjon hos både spillere og trenere. Lørenskog tok imidlertid føringen i kampen i spill fem mot fem ved Martin Laumann Ylven, og snaue 16 minutter ut i perioden satte Mats Frøshaug inn 1-3 målet. Lørenskogs keeper, Jürgen Penker, hadde god hjelp av sine beste venner, stengene, ved et par anledninger, og han fikk også vist seg frem når Mikael Dokken kommer rett fra utvisningsboksen, men alene mot Penker er det Lørenskogs sisteskanse som drar det lengste strået.

 

Frisk kjempet seg imidlertid inn i kampen mot slutten av perioden, og Magnus Lindahl kunne redusere til 2-3 mens Frisk spilte seks mot fire etter en utvisning og deretter en avventende utvisning. Med bare 42 sekunder igjen av perioden var det et viktig mål skulle Frisk ha mulighet for å slå Lørenskog.

 

Men det skulle heller ikke i dag gå Frisks vei. Lørenskog fortsatte å pådra seg utvisninger, men ineffektive Frisk greide ikke å overliste Lørenskog-forsvaret. Istedet var det bortelaget som kontret i undertall, og scoret hele to ganger! Først ved Kenny Corupe, deretter ved James Sixsmith. Den endelige spikeren i kista satte Mats Frøshaug med sitt andre for kvelden, for med drøye fem minutter igjen på klokka var det lite som tydet på at Frisk skulle greie å hente inn forspranget. Christian Thinn greide å redusere for Frisk, men det endte med en komfortabel 3-6 seier til Lørenskog.

 

David Livingstone måtte kaste litt rundt på rekkene og bruke en del av sine yngre spillere på grunn av skader og sykdom i troppen.

 

– Vi har 5-6 spillere ute med skader, og får Thomas Jordhøy skadet i tillegg underveis. Men jeg er godt fornøyd med spillerne i dag. De spiller hardt, dreper mange undertall og får god uttelling på sjansene. To mål i undertall er også sterkt av gutta.

 

David Livingstone

 

Han syntes også det var greit at Oilers beseiret Vålerenga, for selv om de fortsatt er seks poeng bak Oilers så hentet de inn noe på Vålerenga. 

 

– Vinner vi kampene våre har vi sjanse til å ta dem igjen. Det er bra for ligaen at flere lag kjemper om tittelen, og om play off plassene – det gjør at GET-ligaen blir mer attraktiv, sa David Livingstone til HockeyNorge.no etter kampen.

 

En som ikke var så fornøyd, var Frisks Thomas Valkvæ Olsen. Etter en kjempeuke med U20-landslaget i Frankrike, fikk Thomas før kampstart tildelt pris som en av fire kandidater til Årets Rookie, men var ikke fornøyd med hva laget viste i kveldens kamp. Se egen sak.

 

Thomas Valkvæ Olsen ble nominert som en av fire til «Årets Rookie».

 

 Neste kamp er mot formlaget Oilers for Frisks del, mens Lørenskog tar i mot bunnlaget Tønsberg hjemme i Lørenskog Ishall. Så gjenstår det å se om Frisk kan ta skalpen til Oilers nok en gang, og hjelpe Lørenskog i deres forsøk på å hente inn forspranget. Men da må også Lørenskog gjøre jobben mot Tønsberg, et lag de ikke har hatt problemer mot hittil i sesongen.