Frisk utliknet mot Storhamar

Nicklas Dahlberg leverte fra øverste hylle i den andre finalekampen mot Storhamar. Arkivfoto: Finn Eriksen

Frisk vant med 4-2 i Askerhallen, mye takket være en fantastisk Nicklas Dahlberg og meget ineffektive gjester.

Frisk – Storhamar 4-2 (1-1, 2-0, 1-1) | Skudd: 22-43 (11-14, 10-10, 1-19)
07.04.19 | NM-sluttspill, menn | 2. finale, 1-1 i kamper | Askerhallen | 2062 tilskuere

Det står dermed 1-1 i denne finaleserien etter at Frisk fikset hjemmeseier foran 2062 tilskuere i Askerhallen søndag.

Og her skal vertenes sisteskanse Nicklas Dahlberg, tomålsscorer Hampus Gustafsson, en solid taktisk forankring i trener Jan André Aasland sin kampplan – og en god dose med flaks ha æren for resultatet. Samtidig som Storhamar var nær vaksinert mot å score mål, spesielt i den siste perioden der de vant skuddstatistikken med hele 1-19.

GJESTENE STARTET BEST

Troy Josephs gjorde som i den første NM-finalen, han fikset ledelse i overtall for Storhamar, denne gang på tiden 3:45, men Frisk svarte med utlikning fem minutter senere ved Garrett Thompson – og dermed 1-1 etter den første perioden.

Frisk vartet så opp med to overtallsscoringer i løpet av midtperioden, først ved Victor Björkung 18:07 ut i perioden, så satte Hampus Gustafsson inn sitt første mål for kvelden 47 sekunder innen periodeslutt.

PØSTE PÅ

Storhamar pøste på i den siste perioden, men slet kapitalt med å overliste Dahlberg, men på tiden 54:23 maktet Robin Dahlstrøm å pirke inn reduseringen til 3-2. Da lyste det også 0-15 i antall skudd til gjestene i løpet av perioden.

Hamarsingene tok deretter ut sin målvakt Oskar Östlund med 1:57 igjen av ordinær tid, noe Frisk og Gustafsson utnyttet til fulle ved å sette inn 4-2 minuttet senere.

— VET NÅ AT VI KAN SLÅ STORHAMAR

Gustafsson, som ikke spilte den første kampen i Hamar, sa blant annet følgende til TV2 etter kampslutt;

— Det gjorde vondt å ikke kunne spille den første finalen, men deilig å være tilbake og å vinne her på hjemmebane. Vi skal kjøre på videre, vi vet nå at vi kan slå Storhamar og vi skal gjøre alt vi kan for å vinne om to dager igjen.

Kampfakta

*** Nicklas Dahlberg, Frisk
** Hampus Gustafsson, Frisk
* Sean McMonagle, Frisk