Frisk vant i Leangen

Rosenborg – Frisk Asker 1-6

Leangen:  Etter et forsmedelig tap for Stjernen i siste kamp, var det et revansjesugent Frisk-lag som satte kursen mot Trondheim i dag. Hjemmelaget tapte også sin siste kamp mot Tønsberg, og ønsket nok å revansjere de to tidligere kampene lagene i mellom, som begge har gått til sudden og hvor Frisk har trukket det lengste strået begge gangene.

 

Om Frisk ble beskyldt for ikke å være våkne i kampen mot Stjernen, virket de så absolutt kvikke og opplagte i dagens kamp. De dominerte til tider første periode, og med energibunten Lindahl tilbake i startoppstillingen tok laget ledelsen etter 4.23 av perioden. Magnus Lindahl snurret med Rosenborg-forsvaret og satte opp Thomas Valkvæ Olsen som satte pucken bak Andreas Mundal Micka i Rosenborg målet.

 

– Det var godt å ha Magnus tilbake på isen, for han gir mye energi til de andre rundt seg på isen også, sier Dag Høyem til HockeyNorge.no.

 

Dag Høyem

 

En annen som også virket pigg i dag var Frisks Craig Schira. Nicklas Dahlberg setter pucken kjapt i spill, og i samspill med McLeod og Salazar setter Schira inn 0-2 etter snaue ni minutters spill. Når så hjemmelaget pådrar seg en utvisning når det gjenstår under to minutter av perioden, utnytter Frisk muligheten etter at Christian Thinn finner Oskar Nilsson som på backhand setter inn 0-3. Frisk vinner også skuddstatistikken med solide 5-13.

 

 

– Selv om vi ledet 0-3 etter første periode, er vi klar over at ting snur fort i ishockey. Så gutta var forberedt på at Rosenborg kunne komme tøffere ut i andre periode, noe de også gjorde, sier Dag Høyem. Det er ingen enkle kamper i serien i år, så vi er godt fornøyde med seier på bortebane i dag.

 

 

Og Rosenborg var et skjerpet lag i andre periode. Den ble mer jevnspilt, og spillet hardnet nok også noe til uten at dommeren slo ned på det. Christian Thinn måtte blant annet sy et par sting. Det ble da også en jevn periode skuddmessig (13-12), og tidligere Frisk-spiller Fredrik Rålm sto for periodens eneste mål etter litt klabb og babb foran Dahlberg i Frisk-buret.

 

 

Siste periode ble også relativt jevnspilt, men det var Frisk som var det effektive laget. Kiel McLeod økte først til 1-4, før Magnus Lindahl la på til 1-5 og Christian Thinn avsluttet med 1-6 scoring i power play etter at Linus Juell måtte ut i 2+10 for takling mot hodet.

 

(Bildet: Christian Thinn)

Jeg hadde trodd at det skulle bli en jevnere kamp enn det ble. Det var godt å se at laget taklet å lede, og selv om det rant litt i vei på slutten synes jeg vi vant en fortjent seier, avslutter Dag Høyem, før han setter seg på flyet med laget for retur til Asker.

Frisk stilte uten Bryan Marshall i dagens kamp, men han regner med å være klar til søndagens oppgjør mot Storhamar i Askerhallen.

Kamp fakta:

0-1 Thomas Valkvæ Olsen (Magnus Lindahl, Erik Boisvert)

0-2 Craig Schira (Luke Salazar, Kiel McLeod)

0-3 Oskar Nilson (Christian Thinn, Erik Boisvert)

1-3 Fredrik Rålm (Vegard Spets, Jesper Eriksen)

1-4 Kiel McLeod (Luke Salazar)

1-5 Magnus Lindahl (Erik Boisvert)

1-6 Christian Thinn (Oskar Nilsson, Erik Boisvert)