Frisk vant overlegent mot Vålerenga

Asker-laget må sies å være årets overraskelse i GET-ligaen, og i kveld slo laget igjen til med en overlegen seier mot erke-rivalen Vålerenga.

Første periode var ikke en spillemessig bra forestilling fra noen av lagene, og selv om Vålerenga vant skudstatistikken med solide 5-12 var det ikke de helt store sjansene de produserte i løpet av de første 20 minuttene av kampen.

Det tok imidlertid bare 1.03 av andre periode før Oslo-laget tok føringen i kampen, en scoring som så ut til å tenne hjemmelaget.

– Droppen før målet var jo helt feil, sier Frisks trener Sune Bergman til HockeyNorge etter kampen. 

– Hockey er jo mye følelse, og etter at de gjorde 1-0 så ble vi litt forbannet. Deretter synes jeg vi dominerte kampen og vant fortjent selv om vi kanskje fikk noen enkle mål. 

Frisk greide også å nøytralisere Justin Donati, som var den store spilleren forrige gang Vålerenga gjestet Askerhallen. I kveld var han til tider var helt borte fra kampen, noe som kan tilskrives en solid defensiv jobbing fra Frisks backer.

– Ja, vi har snakket mye om hvordan han spiller. Får han plass og får gasse rundt der ute, så er han inni helvete god, sier Bergman om Vålerengas toppscorer.

Det var spesielt to spillere som skulle komme i fokus for hjemmelaget. Først og fremst Mikael Dokken, Asker-spilleren med den mest utpregede «hockeysveisen» på laget, skulle nemlig gjøre sitt første hat-trick i GET-ligaen. Han kriget først inn utligningsmålet, og etter at Luke Zalasar ga hjemmelaget ledelsen var Dokken frempå igjen og økte den til 3-1. 

Igjen var Frisk i situasjonen hvor de ledet 3-1 før siste periode, og det ville være avgjørende hvem som greide å score det første målet. Det var det den andre spilleren i fokus som skulle få æren av, en «førstereisgutt» fra Stavanger,17-åringen Henrik Medhus. 

– Det var kjempekjekt å greie og slå inn et mål, og det er jo ekstra gøy å slå Vålerenga, sier en smilende Henrik Medhus etter kampen. For selv om han har fått fem bytt på syv kamper hittil i år, er det først i kveld at han har vært fast inne på en femmer. Så kveldens kamp er å anses som hans skikkelige debut.

Den endelige spikeren i kista var det tre-måls scorer Mikael Dokken som fikk sette inn. Den ellers så gode Vålerenga keeper, Steffen Søberg, er nok ikke helt fornøyd med egen innsats, og når Søberg gjør feil er ikke Dokken sen om å slå til.

– Vi gjorde en dårlig første periode, men gikk ut i andre periode og bare pøste på, sier en meget godt fornøyd Mikael Dokken etter kampen.

 

– Også kult å se at en junior kommer inn og scorer og gjør en god innsats, fortsetter Dokken om lagkameraten Medhus, og legger heller ikke skjul på at det er ekstra deilig når det er erke-rivalen Vålerenga som settes på plass.

– Ja, jeg kan vel ikke huske at vi har vunnet så suverent mot Vålerenga som vi gjorde i dag, avslutter Dokken

VÅLERENGAS BESTE: FILIP GUNNARSSON

FRISKS BESTE: MIKAEL DOKKEN

KAMP OPPSUMMERING

1 periode

(ingen mål)

2 periode

Vålerenga IshockeyFilip Gunnarsson (Sondre Olden, Jørgen Karterud) 1:03

Frisk AskerMikael Dokken (Patrick Ulriksen, Thomas Valkvæ Olsen) 9:15

Frisk AskerLuke Salazar (power play) (Petter Kristiansen, Oskar Nilsson) 12:09

Frisk AskerMikael Dokken (power play) (Thomas Valkvæ Olsen, Patrick Ulriksen) 15:34

3 periode

Frisk AskerHenrik Medhus (Christian Thinn, Mikael Dokken) 5:43

Frisk AskerMikael Dokken (Christian Thinn, Mike Beck) 10:03