Frölunda mot ny CHL-finale

Mats Rosseli Olsen og Frölunda tok første semifinale-stikk hjemme mot HC Pilsen tirsdag. Foto: Fredrik Hagen

Siden oppstarten av det nye CHL-formatet i 2014/15-sesongen er den regjerende mesteren godt på vei mot sin fjerde finale.

Frölunda – HC Pilsen 6-3 (2-1, 3-1, 1-1) | Skudd: 26-27
08.01.19 | CHL, semifinale #1 | Frölundaborg | 2975 tilskuere

SE BILDEGALLERI HER (Fotograf Fredrik Hagen)

Frölunda med Mats Rosseli Olsen og Mattias Nørstebø i laget, sistnevnte ute med skade (krageben), vant tirsdagens første semifinale-møte med relativt komfortable 6-3 over tjekkiske HC Pilsen.

HC Pilsen fikk det tidvis tøft i sin aller første CHL-semifinale foran snaue 3000 tilskuere i Frölundaborg, men de fikk en tremålsscorer i Conor Allen å glede seg over.

For den regjerende mesteren Frölunda, som har to triumfer i CHL samt en sølvmedalje å se tilbake på, scoret Rhett Rakhshani (2), Joel Mustonen, Ryan Lasch, Anders Grönlund og Simon Hjalmarsson målene.

Lash er forøvrig denne sesongens beste poengplukker i CHL med 20 målpoeng, fordelt på tre mål og 17 assists på 11 kamper.

Vår egen Mats Rosseli Olsen noterte seg ikke i målprotokollen for anledningen, men pådro seg to utvisninger og fikk totalt 12:28 minutter istid. På 11 CHL-kamper denne sesongen har nordmannen bokført tre mål og én assist.

Returoppgjøret spilles 15. januar i Home Monitoring Aréna i Pilsen, Tsjekkia.

I den andre semifinalen endte det 0-0 mellom Red Bull-lagene Munchen og Salzburg.