Full pott til Lørenskog i Trondheim

Rosenborg yppet seg mot storfavorittene, men til slutt var det Lørenskog som kunne juble for tre nye poeng i Leangen. 

Av Elin Rønning 

I Trondheim var det invitert til årets romjulsfest i dag, og hele 1670 tilskuere hadde funnet veien til Leangen Ishall for å se Rosenborg mot Lørenskog. I forrige runde kom Rosenborg hjem fra Lillehammer med tap 5-1 i bagasjen, mens Lørenskog slo Tønsberg på hjemmebane hele 12-3.

Rosenborg ser ut til å spille mye bedre mot de lagene som ligger på toppen av tabellen, og sist trønderne gjestet Lørenskog ishall ble sluttresultatet 6-3 til Rosenborg.

 Det var ikke tvil om at Rosenborg også var med fra start også denne kampen det åpnet klart best, og allerede etter 4 min satte Lou Dickenson inn 1-0.

Tross av at Lørenskog presset på klarte de ikke å få pucken bak Rosenborgs nye sisteskanse Trevor Koenig.

Det måtte power play til for at Lørenskog skulle få hull på Rosenborg.  Etter  15 min satte Wes Cunningsham inn 1-1. Lørenskog forsate å presse hjemmelaget, men Rosenborg hang overaskende godt med, faktisk noe ufortjent på er det Lørenskog som går opp i ledelse 2-1 minuttet før slutt ved Kenny Corupe i nok et power play

Skudd statistikk etter 1 periode var 11-18

 

Rosenborg har denne sesongen hatt store problemer med å spille 2 perioder.

Så frykten for at også denne kampen skulle avgjøres denne perioden var nok stor for hjemmepublikummet.  Den ble ikke mindre av at Lørenskog setter inn 3-1 ved James Sixsmith bare minuttet ut i 2 periode. Men denne gangen var frykten grunnløs. Allerede minuttet etterpå satte Ilya Dubkov i en redusering til 2-3. Selv når Lørenskog etter ca 10 min ut 2 periode øker til 4-2 ved Wes Cunningsham legger Trønderne seg bakpå. Rosenborg reduserer nok en gang til 4-3 ved Ryan Martinelli.

 Men det er ikke annet å si en at det er klasseforskjell på lagene. Selv om Rosenborg spiller langt bedre enn på lenge er Lørenskog et klart bedre lag.

Skuddstatistikk 8-17

 

At nettopp denne klasseforskjellen er det som får utslag i siste periode.

Lørenskog spiller klart bedre hockey enn hjemmelaget, og der pucken spretter bort fra køllene til Rosenborgspillerne finner de seg lett til rette hos Lørenskog. 

Rosenborg jakter en redusering, men det er Lørenskog som lurer pucken i nettmaskene nok en gang. Til 5-3 Marius Trygg 7 min ut i tredje periode., og etter 14 min ut i perioden setter de den siste spikern i kista 6-3 ved Kenny Corupe.

 Noe som også blir sluttreultatet.

Skuddstatistikk 5-15