Fullt fortjent seier til Sankt Hallvards menn

Etter å ha tapt siste seriekamp 3-6 mot serieleder Sparta, var det nok et topplag som ventet Sankt Hallvards menn tirsdag kveld i Askerhallen.

U17 Elite   Frisk/Jutul – Vålerenga   2 – 4

Frisk/Jutul på sin side, kunne med seier i kveldens oppgjør innhente Spartas forsprang, og kom fra en sterk borteseier mot MS sist helg.

Det var bortelaget som kom klart best i gang i Askerhallen, og uten en opplagt Fredrik Grønstrand i mål kunne det sett stygt ut for hjemmelaget Frisk/Jutul. De pådro seg fire 2-minuttere, og spilte en periode også 3 mot 5, men Vålerenga greide ikke å overliste Grønstrand i første periode. Skuddstatistikken viste 2-13, en periode hvor Vålerenga dominerte fullstendig.

Og dominansen fortsatte i andre periode. Men etter snaue 10 minutter måtte selv U16-landslagsuttatte Grønstrand kapitulere, og eksekutør var bortelagets Thomas Olsen. Assistent; Robin Staal. Halvminuttet før andre pause var det klart for nok en Vålerenga scoring, og denne var det Robin Halmrast som sto for, assistert av Jonas Larsen og Glenn Johansen.

Det var ikke ofte at hjemmelaget kom til sjanser mot et meget kompakt Vålerenga forsvar, som trolig har noen av landets beste U17-forsvarsspillere, Robin Staal og Jonas Løken, i sine rekker. I tillegg spilte Raymond Sørensen en solid kamp i forsvar, og også han er tatt ut for å representere Norge under U16 landslagets kamper mot Danmark som spilles i Kristiansand 10-12. februar.

Andre periode ble altså nok en periode hvor Vålerenga var det klart førende laget, og de vant skuddstatistikken såpass klart som 6-16.

Hjemmelaget stokket om på rekkene i tredje periode, og greide å jobbe seg gradvis inn i kampen. De øynet igjen håp da Eivind Eiken Andresen assistert av Anders Tangen Henriksen reduserte til 1-2 etter 46.11, men Vålerenga svarte på tiltale og økte ledelsen til 1-3 ved Truls Marthiniussen snaue 6 minutter senere.Truls Marthiniussen overlister Fredrik Grønstrand i Frisk/Jutul målet.

Med drøye tre minutter igjen å spille ga Marc Horvat nok en gang håp om poeng hos hjemmelaget da han kjempet inn reduseringen, men når Frisk/Jutul tok ut Grønstrand og spilte med en utespiller mer med halvminuttet igjen å spille, så skjedde det som ofte skjer. Ludvig Hoff kjempet til seg pucken i egen sone, og når unge Hoff setter fart på skøytene er han ikke lett å stoppe. Han passet til Robin Halmrast som fikk æren av å sette den endelige spikeren i Frisk/Jutul-kisten, og fastsatte dermed sluttresultatet til 2-4.

En fullt fortjent seier til bortelaget, og Frisk/Jutul må nok «opp i ringene» hvis de skal ha håp om poeng i returoppgjøret på Jordal førstkommende lørdag.Frisk/Jutul kom til flere farlige sjanser i tredje periode, men tapte fullt fortjent mot Vålerenga i Askerhallen tirsdag.