Genistrek snudde kampen

Lørenskog eide kampen i de to første periodene mot Vålerenga, men en real genistrek av Espen Knutsen snudde kampbildet totalt.

Lørenskog – vålerenga 2-3 (1-0,1-0,0-3)

48 FLERE BILDER HER

LØRENSKOG: Vålerenga startet tannløse mot et heltent og godt Lørenskog-mannskap, som helt tydelig ville vise de omlag 2 000 tilskuerne at dette hat-oppgjøret skulle vinnes.

Startet forrykende

Det startet på best tenkelige måte for vertene da en pigg Lars Erik Spets scoret etter bare minuttet spilt – og det burde vel blitt flere mål da Vålerenga tilbrakte altfor mye tid i utvisningsboksen.

Lørenskog sin bestemann Mats Frøshaug økte til 2-0 midtveis i den andre perioden – og da så det alt annet enn lyst ut for Vålerenga, men det var faktisk det siste hjemmelaget hadde å by på i dette prestisjefylte oppgjøret.

BLI VENN MED OSS PÅ FACEBOOK 🙂

Genialt trekk

Da Kenneth Larsen måtte sone en tominutter for Lørenskog med drøye 12 minutter igjen å spille, tok Espen «Shampo» Knutsen frem esset i ermet. Han valgte å ta ut Patrick DesRochers og spille med seks mot fire, noe som ga umiddelbar suksess da Shay Stephenson var på rett sted til rett tid på skuddet til Daniel Sørvik.

– Vi valgte å satse hardt – og deilig å få den viktige reduseringen, forteller en strålende opplagt Vålerenga-trener til HockeyNorge.no.

Lørenskog falt sammen

Det er jo ikke første gangen Knutsen har hatt suksess med slike grep – og det virket i hvert fall til å overrumple Lørenskog, som falt sammen som et korthus i egen storstue.

– Grepet var vellykket på alle mulige måter ja, vi klarte å snu en veldig dårlig innledning til en fantastisk avslutning, fortsetter Knutsen.

Verdensklasse

Vel fire minutter senere sørget Patrick Coulombe for at VIF-supporterne endelig kunne juble for full hals – et mesterlig stykke forarbeid og en pasning i verdensklasse fra Justin Donati, gjorde det relativt enkelt for Coulombe å sette pucken i mål bak Dov Grumet-Morris.

Matchvinner Stephenson

Nå lå liksom alt til rette for at alle poengene skulle tilfalle Vålerenga. Oppildnet av de to første målene, samtidig som Lørenskog dabbet helt av, førte til at Shay Stephenson kunne sette inn sitt andre mål for kvelden – til elleville jubelscener fra spillerne og supporterne – og med bare 1:14 igjen å spille.

– Det blir ikke bedre enn dette, slike seire smaker utrolig godt, avslutter geniale Knutsen til HockeyNorge.no.

Kort oppsummert

Det var ikke lett å være Lørenskog-spiller og samtidig skulle måtte svare for kollapsen etter kampslutt, men Mats Frøshaug sa det kanskje på enklest og best forklarende måte;

– Helt forferdelig!