Goalies For Summer Classic – Get Ready To Rumble!

Illustrasjonsfoto med U18-landslagets Mia Christine Isdahl (16) fra «Skill-Camp Skedsmo» under vinterferien 2016. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.media

Da den første henvendelsen kom, virket det litt utopisk å få det til men etter en del telefonsamtaler, mailer hit og dit, og en klype tålmodighet er vi i mål.

Når man engasjerer seg i barneidrett blir man kanskje litt ivrig, men den overveldende begeistringen barna har når de gjør det de elsker mest- den er fantastisk. Den trigger nok også mange foreldre til å stå på for barna. Det er vel ingen foreldre, som ikke blir beveget av å se poden i fullt utspring med noe de digger.

(Saken fortsetter under plakaten)

IKKE ALLE ER LIKE PRIVILEGERTE

Dessverre er det sånn at ikke alle barn er like privilegerte som mange norske barn. De har ikke mulighet til å spille fotball, håndball, drive med friidrett, dans, ridning, spille ishockey eller bordtennis- de bare drømmer om det. For livet de lever har ikke rom for å kjøpe fotballsko eller en ball for å spille på «løkka», eller kanskje ha tid til å leke.

Det er ikke til å stikke under en stol at rekruttering på målvakter har vært ikke-eksisterende de senere årene, og dette gir ringvirkninger. Mange klubber sliter med å ha nok målvakter, og de målvaktene som er, kan fort spille på både to og tre lag. Kanskje også flere, for alt jeg vet. Målvaktene forsvinner også ettersom vi kommer oppover i divisjonene og utenlandsk styrke blir hentet inn. Vi vil jo veldig gjerne stille med egenproduserte målvakter i lagene vi har i diverse klubber og divisjoner i vårt langstrakte land.

(Saken fortsetter under bildet)

Illustrasjonsfoto fra «Skill-Camp Skedsmo» under vinterferien 2016. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.media

ALLE KAN BIDRA

Våre juniormålvakter ble ganske gira når de fikk vite om hva vi foreldre tenkte. Hvis de kunne være med å hjelpe andre og kanskje også utjevne en liten porsjon med urettferdighet, var de villige til å bidra. Innsamlingen er i samarbeid med RIGHT TO PLAY, Norges Ishockeyforbund og breddeklubbene i Norge.

Martin Haukerud og Anders Smith fra Lørenskog U14.
Målvaktene var på «Gøteborgcup» like over nyttår og fikk garderobe litt kinkete til, da var gutta løsnings-orienterte og tok heisen i bruk. Foto: Linda Marie Alakoski

VIPPS håper jeg blir utnyttet maksimalt, og forhåpentligvis blir det mange spennende aktiviteter rundt om i Norges land arrangert av juniormålvaktene. Jeg kan avsløre at det er satt i gang en gruppe for å arrangere elefanthockeycup for målvaktene våre, det tror jeg blir en sagnomsust cup

Går alt knirkefritt, skal pengene målvaktene har samlet inn, bli overrakt på isen under Summer Classic på Ullevaal Stadion 11. august. Tenk dere det mylderet av målvakter samlet på et sted, sammen med mange av idolene til barna. Det blir magisk!

Ved å bidra til dette tosidige prosjektet, hjelper du barn i utviklingsland, men samtidig rettes det fokus mot bakerste skanse på hockeybanen. Ishockeysporten trenger flere som vil være målvakt, hvis vi ikke får inn flere til denne posisjonen, vil det på ett eller annet tidspunkt kollapse. Samtidig ser vi nødvendigheten til å hjelpe andre barn, for de føler de samme drømmene som våres barn.

Vipps gjerne ditt bidrag til «Goalie for Summer Classic» VIPPS 505570, og bli en del av idrettsgleden til barna!