Grüner klare for kvalik

Klare for Get-kvalik: Grüner sikret seg andreplassen i 1. divisjon etter 7-4-seieren over Gjøvik onsdag. Arkivfoto: Sofie Alexandra Kitterød

Grüner slår følge med seriemester Narvik i kvalifiseringen om retten til spill i Get-ligaen neste sesong.

Grüner – Gjøvik 7-4 (2-2, 3-2, 2-1) | Skudd: 45-35 (16-13, 18-10, 11-12)
20.02.19 | 1. div. | Grünerhallen | 225 tilskuere

Dette ble klart etter at Grüner slo Gjøvik 7-4 foran 225 tilskuere hjemme i Grünerhallen onsdag, dermed spiller det ingen rolle hvordan Comet gjør det i sine to siste seriekamper mot Storhamar YA hva den siste kvalik-plassen angår. Grüner er nemlig best innbyrdes om begge lagene skulle ende seriespillet med lik poengsum.

TAKKET JA…

Grüner takket så sent som 6. februar ja til å delta i kvalifiseringen, nå gjenstår det å se om forbundet godkjenner Grünerhallen som en arena for Get-liga-spill, eventuelt hva dem gir av dispensasjoner det første året om dem skulle ta steget opp til Get-ligaen.

NERVØS START

Det startet dårlig for Grüner i «skjebnekampen» onsdag – og Gjøvik ledet med 0-2 etter 7:12 spilt av den første perioden etter scoringer av Eirik Myhre Slåsletten i overtall og Daniel Karlsen Stensrud.

Jere Rajala og Emil Näsholm sørget så for hver sin scoring slik at det lyste 2-2 på måltavla etter de første 20 minuttene spilt.

TOK KOMMANDOEN

Grüner var langt bedre med fra start under midtperioden – og Ole Petter Øvergaard og Håvard Steen (overtall) satte inn hver sin scoring før fem minutter var spilt, innen Karlsen Stensrud reduserte til 4-3 etter halvspilt periode med sin andre scoring for kvelden. Med 7:15 igjen på klokka sørget Victor Zetterberg for at Grüner kunne ta pause på stillingen 5-3 etter scoring i overtall.

GRÜNERS AFTEN…

Vertene økte til 6-3 snaue seks minutter ut i den tredje perioden da også Øvergaard ble tomålsscorer, etter pass fra Zetterberg, hans tredje for kvelden, og Iver Håland.

Per tiden femteplasserte Gjøvik skulle tegne seg for nok en scoring i Grünerhallen da Simen Hoel Johannessen reduserte til 6-4 på tiden 46:25.

Men, dette skulle bli kvelden da Grüner sikret seg andreplassen i 1. divisjon og samtidige en kvalik-plass om retten til spill i Get-ligaen neste sesong – og Rajala fikk æren av å sette lagets siste scoring i seriespillet da han fastsatte resultatet til 7-4 for tomt bur med sin andre scoring 19 sekunder før slutt.

Vi gratulerer Grüner med seriesølv i 1. divisjon og ønsker samtidig lykke til sammen med Narvik i den kommende kvalifiseringen til Get-ligaen.

I en annen kamp spilt onsdag vant nestsiste-plasserte Furuset med 6-5 over tabelljumbo Storhamar YA.

Kampfakta

*** Victor Zetterberg, Grüner
** Ole Petter Øvergaard, Grüner
* Daniel Karlsen Stensrud, Gjøvik