GULL i blikket…

Lørenskog er for tiden inne i en knallhard oppkjøringsperiode – og vår utsendte skribent overvar blodslitet en tidlig fredag morgen.

MANGE BILDER HER…

Syv av spillerne til Lørenskog deltok denne fredagen i regi av fysisk trener Odd Aslak Jacobsen – og HockeyNorge.no tok en ekstra prat med Joacim Sundelius (23, bildet øverst) etter hardkjøret i vektrommet i Lørenskog ishall.

Når startet du med ishockey og hvor gammel var du da?

– Jeg begynte å gå på skøyter når jeg var to år gammel, startet ikke med å spille aktivt før jeg var rundt 5-6 år. Det var da jeg ble kastet utpå av faren min.

Lagets nye fysiske trener, Odd Aslak Jacobsen. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
Lagets nye fysiske trener, Odd Aslak Jacobsen. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no

Hvorfor var det ishockey du startet med?

– En familiegreie, faren min spilte og broren min spilte. Jeg har alltid syntes det var gøy, så jeg har drevet med det så lange jeg kan huske.

Hva er målet ditt framover – og hva skal du gjøre for å klare det?

– Bli så god som mulig, jeg har ikke noe konkret mål. For at jeg skal klare å bli best er innsats og motivasjon til å jobbe hardt en viktig del av utviklingen jeg vil fram til.

Hvordan vil du beskrive veien du har gått opp til nå?

– Veien er lang, det er jo utrolig mye trening som skal til. Det er en stor del av livet mitt. Det blir jo 6-7 timer med trening hver dag, og sånn har det vært så lenge jeg kan huske.

Emil Lindberg Frøshaug i fullt fokus. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
Emil Lindberg Frøshaug i fullt fokus. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no

Da er vel hockeyen en stor del av hverdagen din. Holder du på med noe utenom hockeyen?

– Ja, helt klart. Alt det jeg driver med er med tanke på hockeyen. Har ikke noe jobb eller aktiviteter ved siden av, bare ishockey.

Har du alltid ønsket å bli hockeyspiller?

– Ja, det har kun vært ishockey. Det er alt jeg har hatt lyst til å gjøre.

Hva er det beste høydepunktet fra denne sesongen og fra tidligere sesonger?

– Fra tidligere sesonger så er det vel U20 i Buffalo som er det største jeg har vært med på. Fra denne sesongen vi hadde nå så er det ikke veldig mye positivt. Vi kom jo på en 6. plass i serien og vi røyk i kvartfinalen. Det er alt annet en bra. Men jeg følte for min egen del fra desember og utover så hadde jeg en veldig bra sesong. Det er det eneste positive jeg kan ta med meg fra denne sesongen. Kommende sesong skal bli annerledes, jeg jobber så godt jeg kan for at det skal bli bedre og sjansen til å ta gull.

Peter Messa (34) viste alle hvordan øvelsene best skulle gjøres - og tok et naturlig ansvar som eldstemann i flokken. - Må jo passe på unggutta, men det er en flott gjeng og dem trener bra, fortalte back-kjempen til HockeyNorge.no. FOTO: Thomas Granerød
Peter Messa (34) viste alle hvordan øvelsene best skulle gjøres – og tok et naturlig ansvar som eldstemann i flokken. – Må jo passe på unggutta, men det er en flott gjeng og dem trener bra, fortalte back-kjempen til HockeyNorge.no. FOTO: Thomas Granerød

Nå som sesongen er over så trener dere barmark, hvordan er det i forhold til å trene på is?

– Det er store forskjeller, vi bruker forskjellige muskler hele tiden. Første gang du trener styrke blir du støl i hele kroppen det samme gjelder på is. Det er jo øvelser som er til passet det vi driver med så overgangen ikke blir så stor.

Hvilke mål har du for kommende sesong og hva har klubben som mål videre?

– Mål for kommende sesong, jeg har egentlig bare lyst til å vinne, ta gull. Det håper jeg alle på laget er ute etter. Det er det eneste målet jeg har satt meg nå.

Treningen dere hadde nå, selve treningsformen, hvordan vil du beskrive den? Hva er motivasjonen i alt det du gjør?

– Det er helt jævlig, de siste 16 minuttene kan du få gratis av meg. Motivasjonen min er gull, det ligger i bakhodet. Det å bli best er også en stor del av motivasjonen. Bli bedre enn det jeg var forrige uke.

Joacim Sundelius i hyggelig samtale med artikkelforfatter Milena Nymoen Olaisen. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
Joacim Sundelius i hyggelig samtale med artikkelforfatter Milena Nymoen Olaisen. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
Robin Sterner. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
Robin Sterner. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
Villiam Strøm viste at farten er inne blant hagemøblene i Lørenskog ishall. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
Villiam Strøm viste at farten er inne blant hagemøblene i Lørenskog ishall. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
Olai Sveine Johannessen. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
Olai Sveine Johannessen. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
Joachim Svendsen ga alt og mer til i sin matchende tights. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
Joachim Svendsen ga alt og mer til i sin matchende tights. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
Kommentar fra Joachim Svendsen sekunder etter "tauslyng-kasting"; - Det er vel rett og slett 16 minutter med rent helvete, men morsomt med nye treningsmetoder fra vår nye trener Odd Aslak Jacobsen, fått en veldig bra boost av opplegget hans! FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
Kommentar fra Joachim Svendsen sekunder etter «tauslyng-kasting»; – Det er vel rett og slett 16 minutter med rent helvete, men morsomt med nye treningsmetoder fra vår nye trener Odd Aslak Jacobsen, fått en veldig bra boost av opplegget hans! FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no