Gullfesten utsatt, Stavanger knuste Vålerenga…

Roy Johansen var ikke sen med å gi Stavanger honnør etter at gjestene nedsablet Vålerenga med 6-1 i Furuset Forum tirsdag. ARKIVFOTO: Kenneth Myhre | Myhre Media

Lite eller ingenting stemte for serieleder Vålerenga hjemme mot Stavanger tirsdag.

Vålerenga – Stavanger 1-6 (0-1, 1-4, 0-1) | Skudd: 28-36 (3-14, 8-16, 17-6)
26.02.19 | Get 46. runde | Furuset Forum | 1784 tilskuere

Med seier ville Vålerenga kunne feire seriegull, men Stavanger viste seg som en real festbrems for Oslo-laget foran snaue 1800 tilskuere i Furuset Forum.

– ALL ÆRE TIL OILERS

Vålerenga var nemlig ikke til å kjenne igjen, samhandlingen var så godt som fraværende og de tapte for en klart bedre motstander i Stavanger Oilers denne tirsdagen.

– De er akkurat 6-1 bedre enn oss idag, sa Vålerenga-trener Roy Johansen til TV2 etter kampslutt, og la kjapt til;

– Vi taper fullt fortjent og all ære til Oilers idag. Vi ønsket å sette et høyt press tidlig, men det klarte vi ikke. Vi var rett og slett ikke helt mentalt med.

På spørsmål fra TV2’s reporter hvorvidt et seriegull allikevel er innenfor rekkevidde med to gjenstående kamper mot henholdsvis Stjernen og Ringerike, svarte Johansen følgende;

– Vi er ikke ferdige enda, vi må vinne én kamp til for å vinne seriegullet, men da må vi finne tilbake til det nivået vi hadde tidligere.

HARDT STRAFFET

Stavanger var nådeløse i egne overtall denne kvelden og satte kampens tre første scoringer med én spiller mer på isen. Først ut var Mario Lucia med førsteperiodes eneste scoring etter 5:51 spilt, deretter doblet Patrick Ulriksen ledelsen 5:42 ut i midtperioden – innen Johannes Johannesen økte til 0-3 på tiden 29:57.

Vålerenga skulle også få en overtallsscoring i denne 46. serierunden, den ble ikke overraskende satt inn av ligaens beste poengplukker, Rasmus Ahlholm, hans 34. scoring for sesongen – og med 1-3 lysende på måltavlen etter 33:53 spilt, øynet nok majoriteten av tilskuerne i Furuset Forum på en aldri så liten snuoperasjon. Men den kom ei.

KUNSTSCORING

I stedet fikk vi oppleve en kunstscoring signert Jacob Lagacé kun to minutter senere. Stavangers beste poengplukker startet fra egen sone, han fintet så ut alt og alle – og overlistet deretter Steffen Søberg på forbilledlig vis. Dette var canadierens 25. scoring så langt denne sesongen.

Rogalendingene var ikke helt ferdig med å kjøre over Vålerenga i denne midtperioden, Mats Larsen Mostue la nemlig på til 1-5 med 3:15 igjen på klokka, en scoring der dommerne måtte ty til video for å godkjenne målet.

I en nær helsvart opptreden foran eget publikum måtte Vålerenga også se at Markus Vikingstad fikk æren av å fastsette resultatet til 1-6 på tiden 55:26.

Med to kamper igjen å spille for tet-trioen Vålerenga, Storhamar og Stavanger, trenger Vålerenga kun å vinne mot enten Stjernen eller Ringerike for å sikre seg serietittelen dersom Storhamar vinner sine to siste kamper mot henholdsvis Sparta og Manglerud Star.

Etter 46. serierunder står Vålerenga med 102 poeng, kan maks få 108 poeng. Storhamar har 98 poeng og kan maks ende opp med 104 poeng, mens Stavanger har 97 poeng og maksimalt kan få 103 poeng.

Gjenstående kamper Vålerenga:

03.03 Stjernen – Vålerenga
05.03 Vålerenga – Ringerike

Gjenstående kamper Storhamar:

28.02 Sparta – Storhamar
05.03 Storhamar – Manglerud Star

Gjenstående kamper Stavanger:

02.03 Stavanger – Frisk
05.03 Sparta – Stavanger

Kampfakta

*** Henrik Holm, Stavanger
** Mario Lucia, Stavanger
* Markus Vikingstad, Stavanger