Gullkorn fra Christian Brevik

IVRIG SUPPORTER : Christian Brevik ( bildet ) bruker å bli kanskje litt vel ivrig når han kommenterer på radio. Foto : Christine Bergby. 

Forrige uke kom beskjeden om at Christian Brevik gir seg som radiokommentator for Radio Prime Fredrikstad. I flere år har 24 åringen servert lytterene med god underholdning, og vi har samlet opp noen gullkorn. 

Kevin McNamara kom til Stjernen denne sesongen, men måtte avslutte sin karriere her etter en hjernrystelse, og returnerte til USA. Brevik følte han måtte forklare til lytterene hvor stort tap McNamara vil bli, og oppsummerte det slik ; Det at vi mister McNamara nå, det er det samme som når du er ute å fisker makrell med helt blanke kroker, og du drar opp en stor makrell, men mister den på ripa.

Men det er ikke bare McNamara som får skryt på direkten. Brevik valgte å kalle tidligere Stjernen-spiller, Nicolas Antonoff, » vår deilige franskmann«, og kommenterte at Johan Olsson var frekkere enn en «polsk innbruddstyv«. Hva forskjellen på en polsk innbruddstyv, og andre, er det bare Brevik som vet. 

Brevik mener også at Pål Grotnes har » stengt mellom beina, lenge før Hvalertunnelen åpnet«. 

Stjernen-spiller, Markus Karlsson, slengte ut noen gloser under en kamp mot Manglerud Star for et par år siden, i følge Brevik » sto ikke det Karlsson sa der, ikke i den svenske bibelen«. 

– Du må svelge mye når du holder med Stjernen.

Brevik var ikke helt fornøyd med et par avgjørelser fra dommeren en kamp i Stjernehallen. Etter mye småsnakk, kommer det fra den ivrige reporteren ; Du må svelge mye når du holder med Stjernen. 

Forsvaret i Stjernen er heller ikke Brevik alltid like fornøyd med. Han har en gang kommentert at ; forsvaret er like åpent som 7/11.

Også forsvaret i FFK får slakt av Christian ; forsvaret til FFK er så åpent at man skulle tro noen hadde helt plumbo gjennom det.

Men, det hender at Brevik faktisk er fornøyd med innsatsen til Stjernen, og mot Tønsberg sammenlignet han det med en fornøyelsespark ; Nå er det helt Tusenfryd utpå her. Stjernen kjører karusell med alle Tønsberg-spillerene.

Andre ganger er han mindre fornøyd ; nå er det helt Holmen eldresenter utpå her.

Det er heller ikke alltid like lett for 24 åringen å ordlegge seg ; «Det er som en varm kniv i kaldt smør. Eller er det en kald kniv i varmt smør. Nei, ikke veit jeg, men kniv i smør er det hvertfall

Bilde: Christian Brevik og Christopher Paulsen under et intervju i Sparta Amfi. Foto : Christine Bergby

Det hagler inn med meldinger på både twitter-kontoen og Facebooken til den populære kommentatoren, og det er ingen tvil om at han vil bli savnet. Den som nå tar over, har store sko å fylle når det gjelder morsomme kommentarer i tide og utide.

Vi takker Christian Brevik for veldig god underholdning, og ikke minst oppdatering, på Radio Prime oppgjennom årene, og håper han blir å høre på radioen snart igjen!