Haanshuus – Mer enn bare en målvakt

Mange kjenner nok Dennis Haanshuus som tidligere målvakt for blant annet Manglerud Star, men utenom dette har han et stort talent innfor å lakkeremasker og liknende.

Haanshuus har gjennom sine 17 sesonger som hockeyspiller vært innom Manglerud Star, Hasle/Løren, Vålerenga og Furuset. Han begynte på hockeyskolen da han var fire år, og begynte å spille da han var syv. Både faren og fetteren hans er keepere, og dette er nok også en av grunnene til at det var denne posisjonen på banen Dennis valgte.

Studiemessig har Dennis gått to år på Grafisk Design ved NKF i Oslo. Per dags dato jobber han som sikkerhetsvakt i Fredrikstad. Når det gjelder fremtidsplanene til Dennis, så legger han ikke skjul på at han håper å begynne med hockey igjen så snart lysta er der.- Jeg håper på å gjøre et comeback neste år, sier Haanshuus til Hockeynorge. Drømmesituasjonen hans er å bli kjent utenfor Norge, få flere kunder og en større kundekrets.
Kanskje også å bli såpass attraktiv på markedet at han kan leve en av sine kreative evner, enten det er tegning, lakkering eller grafisk design.


I 2005 begynte han å lakkere masker. Tanken slo han da han sparte opp enkroninger for å sende sin egen maske til Sverige for å få lakkert den.
Det var mye penger å bruke, og tegne var han flink til selv. Han valgte derfor å prøve å lakkere sin egen. Til nå har han lakkert nærmere 40 masker, til både kjente og ukjente målvakter rundt omkring. Da han begynte med lakkering begynte han i en pappeske på loftet hjemme hos moren og faren. Nå har han laget sitt eget studio i nærheten av Fredrikstad sentrum. Den masken han husker best er Lars Volden sin fra han spilte i Stavanger Oilers. Dette var en av de første maskene han lakkerte.


Den første masken til Haanshuus selv lakkerte han med stjerner i Manglerud Star sine farger. Stjerner har alltid preget maskene til Haanshuus, som regel sammen med tegneseriefiguren, Dennis.

Han har også lakkert motiver som logoen til Hockey Mot Kreft, logoen til Lokomotiv Yaroslavl og avdøde Stefan Liv. Flere bilder av tidligere verk ligger ute på hans facebookside under DH Airbrush.

22 åringen har lakkert masker til flere kjente hockeyspillere i Norge, og i Sverige. Espen Johansen og Lars Volden er nevnt tidligere, i tillegg fins Haanshuus sine verk på maskene til Steffen Kent Søberg ( Vålerenga ) og tidligere Oskarshamn-spiller Jimmy Danielsson. For øyeblikket er han nettopp ferdig med landslags- og Stjernenkeeper, Pål Grotnes.

Men å lakkere masker tar tid. Han bruker det han har av fritid på maskene, men han anslår at han ca bruker en måned på å klargjøre maskene. Tid og pris avgjøres av motiv.