– Håpet lever fortsatt

Norge leverte en merkelig kamp mot Kazakhstan onsdag – og måtte ha overtid for å vinne oppgjøret.

Kazakhstan – Norge 1-2 OT (0-0,1-0,0-1,0-1) Skudd: 24-43 (3-15,7-16,14-11,0-1)

Mange flere bilder kommer her

Dermed «tapte» Norge ett poeng og laget er nå helt avhengig av hjelp fra andre for å klare et opprykk i dette mesterskapet.

– Håpet lever fortsatt og hver kamp i dette VM lever sitt eget liv, sier trener Sten Gunnar Jørgensen til HockeyNorge.no.

– Nivået har bedret seg betraktelig og lagene rangert mellom 5 til 14 er blitt rimelig jevne, fortsetter treneren, med klar hentydning til at ingenting er gitt i dette mesterskapet.

Ergo får vi satse på at Kazakhstan slår Tsjekkia fredag, samtidig som Norge naturligvis må vinne over Japan.

I den siste kampen lørdag møter Tsjekkia Østerrike, Japan møter Kazakhstan – og Norge møter vertsnasjonen Latvia.

Etter tre kamper topper Japan med seks poeng, det samme har Tsjekkia, deretter følger Norge og Latvia med fem poeng. Nederst ligger Østerrike med to poeng og Kazakhstan har det ene poenget de fikk mot Norge.

Styrken til Kazakhstan lå i målvakten Dasha Obydennova, samt at laget var rimelig godt organisert.

For Norge sin del så skortet det meste på prestasjonene foran nevnte målvakts bur – vanvittig ineffektive var Norge – og laget evnet bare to mål på totalt 43 skudd.

Den første perioden vant Norge skuddstatistikken med 15-3 – og eide oppgjøret totalt.

– Ja, i den første perioden så var det spill i bare en sone, det var masse vilje, men vi klarte ikke produsere, kommenterer Jørgensen.

Og så scoret faktisk Kazakhstan i powerplay 10:12 ut i midtperioden.

Norge ble naturliog nok preget av at målene uteble – og stress og altfor mye puckføring ble resultatet.

– Det er tydelig at vi mangler mesterskaps-selvtillit, men vi har allikevel tatt store steg. I tidligere mesterskap har vi sloss for å unngå nedrykk, nå kjemper vi faktisk om opprykk, fortsetter Jørgensen.Andrea Dalen prøver seg med et skudd.

Fikk utlikning

Det norske trenerapparatet gjorde noe justeringer før den siste perioden for å få tilbake trøkket fra midtperioden.

Og scoring ble det også. Men, bare én i ordinær tid. Den satte Trine Martens inn i overtall med drøye 12 minutter igjen på klokka.

Kampen gikk til forlengning og plutselig var Norge høyst effektive. Kaptein Line Bialik Øien brukte kun 1:05 på å sette den matchvinnende scoringen – og samtidig sikre to høyst viktige poeng.

– Dette var ikke bra og vi tapte helt klart ett poeng. Veldig synd fordi vi dominerte kampen totalt og nå er vi avhengige av hjelp fra andre, noe jeg virkelig misliker, var kommentaren til kapteinen etter kampslutt.

HockeyNorge.no ønsker å trekke frem Victoria Løvdal, Madelén Haug Hansen, Jorid Dagfinrud og Ingrid Renli som Norges beste spillere mot Kazakhstan. Nevnte Løvdal ble 17 år under denne turneringen og fikk sin andre landskamp mot Kazakhstan.Victoria Løvdal imponerte i sin andre kamp for Norge.