Heroisk poeng mot Tsjekkia

Lars Haugen var høyt og lavt – og leverte en strålende kamp mot Tsjekkia. Foto: Fredrik Hagen | HockeyNorge.no | SportsNorge.media | Hagenfoto.no

(VM Paris): Et meget oppofrende norsk mannskap sørget for ett poeng mot Tsjekkia etter å ha tapt i sudden.

Tsjekkia – Norge 1-0 OT (0-0,0-0,0-0,1-0) | Skudd: 32-10 (12-3,10-2,8-5,2-0)
11.05.17 | VM Gr. B | AccorHotels Arena, Paris | 6381 tilskuere

Samarbeidspartnere VM 2017:

Norge lå poenget foran Tsjekkia på tabellen etter tre spilte kamper – og med fire tøffe kamper igjen å spille bør Norge ha to seire til for å sikre seg en kvartfinaleplass. Den klart mest overkommelige motstanderen som gjenstår er Hviterussland i den siste kampen 16. mai. Innen den tid møter vi stormaktene Tsjekkia, Finland og Canada på rekke og rad – og først ut Tsjekkia altså.

OPPOFRENDE

Tsjekkia var det klart toneangivende laget i de første 17 minuttene denne ettermiddagen i AccorHotels Arena, de hadde to resultatløse overtall mot et norsk landslag som toppet mesterskapstatistikken hva undertall angår før kveldens runde – med strålende 93,33%.

Norge spilte oppoffrende, tekket skudd og spilte på det de maktet – og med 2:50 igjen av perioden ble Patrick Thoresen trippet av Philadelphia Flyers-spiller Radko Gudas, uten tellende resultat i det påfølgende norske overtallet. Forøvrig 12-3 i skudd, som sier noe om Tsjekkias dominans i den første perioden.

RESULTATLØSE OVERTALL

Norge skulle få en ny mulighet i overtall 6:03 ut i midtperioden, etter at Tsjekkias andre Flyers-spiller, Jakub Voracek, ble idømt en tominutter for interference.

På tiden 27:39 pådro tsjekkerne seg enda en utvisning – og dermed kunne Norge spille 25 sekunder i fem mot tre. Den største muligheten fikk Norge imidlertid i spill fire mot fem da Mathis Olimb passet nydelig til sin bror Ken André fra bak mål, men skuddet ble mesterlig reddet av Pavel Francouz med 11:45 igjen å spille av midtperioden.

MÅ SKYTE MER

Utvisninger preger kamper – og Norge var av den grunn mer med spillemessig under denne midtperioden, bare synd Petter Thoresens menn ikke fikk scoring i disse overtallen. Før kampen lå Norge på en 9. plass med 18,18% uttelling i powerplay.

Norge produserte kun to skudd på mål – og det er vel ankepunktet på en ellers godkjent norsk periode. Tsjekkia sendte i vei 10 nye skudd på en meget dyktig Lars Haugen. Totalt 22-5 etter to perioder.

SJELDEN KOST

3:43 ut i den tredje perioden pådro Tsjekkia seg sin fjerde strake tominutter, men et litt «halvhjertet» norsk overtall endte nok engang uten scoring.

Tsjekkia så ut til å miste mer og mer grepet om kampen – og skal man vinne over en stormakt så var dette en ypperlig anledning.

For les videre, Tsjekkia fikk ikke skudd mot Lars Haugen før det var spilt 10:38 av den siste perioden. Sjelden kost!

Men så våknet dagens hjemmelag noe til live igjen – og fikk til noen gode avslutninger, men Haugen var formidabel der bakerst.

Samtidig som Tsjekkia satte inn sluttspurten, tok Norge frem sin heroiske innsats. Imponerende innsats av samtlige norske i denne fjerde VM-kampen.

GEDIGEN MULIGHET

Med 4:31 igjen å spille av ordinær tid fikk Norge en gedigen mulighet til å ta ledelsen da Sondre Olden i stor fart kjørte en kontring mot én tsjekkisk back og med Mathias Trettenes til høyre for seg. Olden valgte helt legitimt å skyte, men Pavel Francouz var kjapt oppe med snapphansken og avverget en aldri så liten skrell.

Det ble ingen scoringer i løpet av denne perioden heller, dermed gikk kampen til overtid – og Norge hadde sikret seg minst ett poeng.

TSJEKKIA TRAKK DET LENGSTE STRÅET

Veldig synd dagens dommere ikke turde blåse for tsjekkisk utvisning da Patrick Thoresen fikk tredd en kølle mellom beina helt i starten på overtiden, noe som ville ha gitt Norge to minutter i spill fire mot tre.

De store lagene drar ofte slike kamper vel i havn,  så også tilfellet for Tsjekkias del idag – og i spill tre mot tre 1:25 ut i overtiden maktet Jan Kovar endelig å overliste Haugen, etter å ha reddet det første skuddet som kom.

Dermed kunne Tsjekkia juble for to poeng, mens Norge skal ha all ære for sitt ene poeng i AccorHotels Arena denne torsdagen.

Sjekk VM-stats hos IIHF her

Kampfakta:

Norges beste:

*** Lars Haugen
** Martin Røymark
* Alexander Bonsaksen

Tsjekkia – Norge 1-0 OT (0-0,0-0,0-0,1-0)
11.05.17 | VM Gr. B
AccorHotels Arena, Paris | 6381 tilskuere

Skudd: 32-10 (12-3,10-2,8-5,2-0)

Målvakt Tsjekkia: Pavel Francouz 10/10 100%
Målvakt Norge: Lars Haugen 31/32 96,88%

Mål 1. per.: Ingen.

Mål 2. per.: Ingen.

Mål 3. per.: Ingen.

OT: 1-0 (61:25) Jan Kovar (David Pastrnak, Jakub Jerabek).

Utv.: Tsjekkia 4×2 min, Norge 2×2 min.

Norges innledende kamper (gruppe B):

06. mai 20:15 Norge – Frankrike 3-2
07. mai 20:15 Norge – Sveits 0-3
09. mai 16:15 Slovenia – Norge 1-5
11. mai 16:15 Tsjekkia – Norge 1-0 ot
13. mai 12:15 Norge – Finland
15. mai 16:15 Canada – Norge
16. mai 12:15 Hviterussland – Norge

Norges VM-tropp:

Målvakter (3)
Lars Haugen, Färjestad (SWE)
Henrik Haukeland, Leksand (SWE)
Steffen Søberg, Vålerenga

Backer (8)
Jonas Holøs, Färjestad (SWE)
Johannes Johannesen, Frölunda (SWE)
Erlend Lesund, Mora (SWE)
Mattias Nørstebø, Frölunda (SWE)
Dennis Sveum, Stavanger
Daniel Sørvik, HC Litvinov (CZE)
Henrik Ødegaard, Frisk
Alexander Bonsaksen, Tappara (FIN)

Løpere (14)
Anders Bastiansen, Frisk
Kristian Forsberg, Stavanger
Jørgen Karterud, Linköping (SWE)
Sondre Olden, Leksand (SWE)
Ken André Olimb, Linköping (SWE)
Mathis Olimb, Linköping (SWE)
Mats Rosseli Olsen, Frölunda (SWE)
Thomas Valkvæ Olsen, Bofors (SWE)
Alexander Reichenberg, Storhamar
Niklas Roest, Sparta Sarpsborg
Patrick Thoresen, Zürich (SUI)
Mathias Trettenes, Almtuna (SWE)
Martin Røymark, Tappara (FIN)
Andreas Martinsen, Montreal Canadiens (NHL)