Hockeybragd av Storhamar

Oskar Östlund storspilte mot Red Bull Salzburg, nå er han og resten av Storhamar klare for 8. delsfinale. FOTO: Thomas Westling | thomasfoto.smugmug.com | SportsNorge.no | HockeyNorge.no
Oskar Östlund storspilte mot Red Bull Salzburg, nå er han og resten av Storhamar klare for 8. delsfinale. FOTO: Thomas Westling | thomasfoto.smugmug.com | SportsNorge.no | HockeyNorge.no

Storhamar, som har slitt i innledningen av årets GET-liga, hadde så langt imponert voldsomt i Champions Hockey League (CHL). Tirsdag kveld var det duket for returmøte mot Red Bull Salzburg om retten til å gå videre til 8. delsfinale. Utgangspunktet var glimrende, hamarsingene vant 3-1 i Østerrike i første kamp.

MANGE BILDER FRA FOTOGRAF THOMAS WESTLING HER

Det var tydelig helt fra første dropp at gjestene var revansjelystne, de forechecket Storhamar over hele banen, og gjorde det vanskelig for hjemmelaget og etablere noe spill.

Red Bull Salzburg fikk så sjansen til å spille med en mann mer på isen, men Oskar Östlund var tryggheten selv bakerst for de blågule fra Hamar.

Storhamar fikk så først en mulighet i spill fem mot fire, uten at de lyktes å score. Da så de noen minutter igjen fikk en ny mulighet, benyttet de den derimot på best mulig måte. Med seks sekunder igjen av utvisningstiden tok backen Jimmy Andersson saken i egne hender. Etter å ha rundet et par motstandere skjøt han et lurt skudd som passerte Luka Gracnar i Red Bull Salzburg-målet.

VITAMININNSPRØYTNING

Scoringen virket som en vitamininnsprøytning for hjemmelaget, og nå produserte de et par skikkelig store sjanser til å øke ledelsen, dog uten å lykkes. Etter drøye 16 minutters spill jublet bortelaget for det de trodde var utligning. Etter å ha sjekket målkameraet valgte imidlertid dommeren, til hjemmelagets store jubel, og ikke godkjenne «scoringen». Dermed hadde Storhamar totalt tre mål å gå på før de to siste periodene.

ÖSTLUND IMPONERENDE

Andre periode startet i samme høye tempo som det var i den første perioden. Forskjellen var at Storhamar hang mye bedre med i denne perioden enn i starten av matchen, og begge lag hadde muligheter til å score. Bortelaget fikk sågar muligheten til å spille med to mann mer i 51 sekunder, men hjemmelaget var veldig flinke til å ofre seg og dekke skuddmulighetene Red Bull Salzburg naturlig nok spilte seg til. Og aller bakerst holdt Östlund buret rent også ut denne perioden. Svensken, med en fortid på nivå to i østerriksk hockey, har virkelig tatt nivået i CHL på en imponerende måte.

MÅTTE SATSE ALT FRAMOVER

Tredje periode begynte med at hjemmelaget skulle spille undertall i 56 sekunder. Uten altfor store problemer klarte de å ri av østerrikernes overtallsspill også denne gangen. I det hele tatt har Storhamar vært bunnsolide defensivt i CHL, og nesten ikke sluppet inn mål. Red Bull Salzburg hadde ikke noe valg og måtte bare satse alt framover, noe som passet Storhamar bra, for da kunne de komme på kontringer.

FIKK UTLIKNING

Likevel klarte Red Bull Salzburg å få sin utligning. Fem minutter inn i perioden klarte selv ikke Oskar Östlund og hindre scoring. Bare minuttet senere pådro så gjestene seg en utvisning. Joakim Jensen var ytterst nære og sette inn 2-1, men avslutningen gikk i stolpen og ut. Drøye 11 minutter kunne hjemmepublikummet endelig slippe jubelen løs igjen. Jacob Berglund benyttet sjansen i spill fem mot fire med et godt plassert isskudd.

JUBLET FOR AVANSEMENT

Salzburg prøvde seg med å ta ut keeperen med fire minutter igjen på matchuret, og da Storhamar fikk en utvisning på tampen klarte de å utligne i spill seks mot fire. Nærmere kom de imidlertid ikke, og dermed kan Storhamar juble for avansement til 8. delsfinale i CHL. Spikeren i kista ble satt i tomt mål av Jimmy Andersson. En imponerende prestasjon av iskrigerne fra Hamar.

INTERVJU MED ÖSTLUND HER

Kampfakta
Storhamar Hockey – Red Bull Salzburg 3-2 (1-0, 0-0, 2-2) Sammenlagt 6-3.
Champions Hockey League ,16. delsfinale, kamp 2.
Hamar OL-amfi
4281 tilskuere.

Scoringer
1. periode: 1-0 (10.39) Jimmy Andersson (Jacob Berglund) i spill 5 mot 4.
2. periode: Ingen.
3. periode: 1-1 (45.01) Brian Fahey (Konstantin Komarek), 2-1 (48.48) Jacob Berglund (Christian Bull, Jimmy Andersson), 2-2 (57.36) Brett Sterling (John Hughes) i spill 6 mot 4, 3-2 (58.50) Jimmy Andersson.

Dommere: Marcus Linde, Sverige/Robert Hallin, Norge.
Skuddstatistikk: 27-29 (7-9, 9-11,11-9)
Utvisninger: Storhamar 8×2 min., Red Bull Salzburg 7×2 min., 1×10 min. Støtt SportsNorge.no:

FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Vi startet med HockeyNorge.no i 2008, en side med mer enn 25.000 følgere på Facebook. I juli 2015 startet vi opp SportsNorge.no, med 40 undersider – «Vi bygger veien mens vi går…». Send saker, bilder og tips til thomas@sportsnorge.no