Holm matchhelt på Hamar

Henrik Holm storspilt for Stavanger Oilers. Her med Storhamars Lars Erik Hesbråten og gjestenes Peter Lorentzen. FOTO: Thomas Westling | thomasfoto.smugmug.com | SportsNorge.no | HockeyNorge.no
Henrik Holm storspilte for Stavanger Oilers. Her med Storhamars Lars Erik Hesbråten og gjestenes Peter Lorentzen. FOTO: Thomas Westling | thomasfoto.smugmug.com | SportsNorge.no | HockeyNorge.no

Siste sesongs finalemotstandere, og Norges representanter i årets Champions Hockey League (CHL), Storhamar og Stavanger, barket sammen i et prestisjefylt oppgjør på Hamar tirsdag kveld. Før sesongen var det disse to lagene som ble tippet som de to beste lagene av samtlige såkalte eksperter.

SE FLERE BILDER FRA FOTOGRAF THOMAS WESTLING Det var gjestene som hadde åpnet sesongen best, og var serieleder da de ankom Hamar. Avstanden var imidlertid ikke mer enn tre poeng mellom lagene.

Det var høyt tempo hos begge lag helt fra start av. Likevel virket Storhamar et lite hakk piggere enn gjestene. Utover perioden skapte begge lag store nok sjanser til å ta ledelsen, og Stavanger skapte de fleste.

Publikum måtte vente til 39 sekunder før periodeslutt før kveldens første scoring var et faktum. Patrik Bäärnhielm skjøt et skudd fra blålinja, og den notoriske målscoreren Joakim Jensen styrte pucken mellom leggskinnene på Stavanger-keeper Henrik Holm. Perioden ebbet ut med en slåsskamp mellom Martin Rønnild og Nick Bruneteau. Begge ble idømt seks minutters straff, og måtte dermed begynne midtperioden i utvisningsboksen.

Gjestene fikk etter hvert sjansen til å spille med en mann mer på isen i andre periode, og de trodde også at de hadde klart og utligne. Forsøket fra Jonas Johannsson gikk imidlertid i tverrliggeren bak Oskar Östlund, noe også dommerne fant ut da de sjekket situasjonen på målkameraet.

Stavanger fortsatte og presse Storhamar, og trykket hjemmelaget skikkelig bakover. De blågule slet i en liten periode med å komme ut av egen sone. Det var derfor ikke ufortjent da Rudolfs Balcers utlignet etter å ha mottatt en glimrende pasning fra Dan Kissel. Hjemmelaget kom bedre med etter scoringen, men det sviktet i de avgjørende øyeblikkene. Dermed var lagene like langt før tredje periode.

1.22 ut i tredje periode fikk Storhamar sjansen til å spille fem mot fire. Det nærmeste de kom scoring var ett skudd som traff innsiden av stolpen, og gikk ut igjen. Vertene var klart friskest i starten av perioden, men klarte ikke å utnytte det spillemessige overtaket til å ta tilbake ledelsen.

Halvveis i perioden fikk Stavanger muligheten i overtallsspill etter at Jimmy Andersson måtte sone for å forsinke spillet. Den muligheten utnyttet bortelaget på best mulig vis. Andy Sertich fikk æren av og score det som skulle vise seg å bli det avgjørende målet.

Det hjalp ikke hva Storhamar kom med mot slutten, keeper Henrik Holm tok seg av det med den største selvfølgelighet. Dermed kunne Stavanger dra hjem med tre særdeles deilige poeng.

Storhamar hadde utpekt kampen til Folkespillerkamp. Det vil si at 125 lokale bedrifter sponser to kroner per tilskuer, begrenset opp til 3000 tilskuere.

Dette medførte at Storhamar kunne motta en sjekk på ikke mindre enn 750.000 kroner.

Beløpet skal i følge sportslig leder Sjur Rakstad-Larsen brukes kun til sportslig satsing. Han la til at de er veldig fornøyd med dagens stall, men at det kan være aktuelt og forsterke hvis det skulle dukke opp skader på spillere.

Kampfakta
Storhamar – Stavanger 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)
6. runde GET-ligaen
Hamar OL-amfi
5230 tilskuere.

Scoringer:
1. periode: 1-0 (19.21) Joakim Jensen (Patrik Bäärnhielm, Andreas Aanonli Øksnes).
2. periode: 1-1 (32.51) Rudolfs Balcers (Dan Kissel)
3. periode: 1-2 (50.43) Andy Sertich (Christian Dahl-Andersen, Josh Soares) i spill 5 mot 4.
Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star/Lars Arve Kronborg, Lillehammer
Utvisninger: Storhamar 6×2 min., Stavanger 7×2 min.
Skuddstatistikk: 22-22 (6-7, 10-9, 6-6)

*** Henrik Holm, Stavanger
** Jacob Berglund, Storhamar
* Josh Soares, Stavanger.