Hva skjedde?

Foran fattige 1587 tilskuere på Jordal amfi viste Vålerenga så og si null og niks mot Storhamar.

Vålerenga – Storhamar 2-3 (1-0,0-1,1-2) Skudd: 29-25

STØTT OSS GJERNE VED Å BLI VÅR VENN PÅ FACEBOOK – Klikk her 🙂

Bilder fra kampen her

Hjemmelaget startet greit med scoring etter tre minutter ved Patrick Coulombe, men så var det stopp – bråstopp!

Med tilsynelatende null tro på egne ferdigheter og derav et samspill som bare ble til rot fikk Storhamar det ganske så enkelt i den første kvartfinalekampen på Jordal amfi. Ikke det at Storhamar heller spilte noen lysende kamp, men som bortelag var de klokest da Vålerenga prøvde å ri på en 1-0 ledelse blant annet.

Joakim Jensen satte inn 1-1 i spill fem mot tre med midtperiodens eneste scoring – før Lars Løkken Østli i nytt overtall og Martin B. Huse sørget for 1-3 i starten av den tredje perioden.

Da var det liv blant de mange tilreisende Storhamar-supporterne, som også tok en knusende seier på Jordal.

På en dag der kollektivet sviktet kapitalt for Vålerenga, ble det ofte til at en og en gjorde jobben. Fredrik Csisar blant annet så ut til å se denne kollapsen – og tok ofte initiativ som puckfører og transportør.

Dette ga omsider direkte utslag da Csisar med under fire minutter igjen av kampen fosset frem fra egen sone, fant Blake Evans, som sørget for noe spenning mot slutten.

Men, Storhamar ga ikke etter og viste på ny solide fakter mot Vålerenga – og kunne innkassere en flott borteseier i hovedstaden.

– Det er jo alltid morsomt å vinne på Jordal – og spesielt i en sluttspillskamp. De kom litt mot slutten, men ellers så synes jeg vi hadde god kontroll. Vi viser oss gode i boxplay og er effektive i overtall, sa en smilende Pål Johnsen til HockeyNorge.no.

Ikke fullt så mye smil å spore i VIF-garderoben naturlig nok, men en høflig og imøtekommende Fredrik Csisar hadde følgende å fortelle;

– Rimelig kjedelig start på kvartfinalene, ikke akkurat dette vi trengte. Fikk en grei start og ledet 1-0, men blir feige og passive når vi egentlig bør komme oss opp og sette inn 2-0 og 3-0. I stedet står det seg 1-1 lenge, noe som jo var en fordel for dem.

– Det hele føltes litt usystematisk og tilfeldig – noe vi ikke kan være bekjente av. Men, vi får riste av oss dette og ta igjen på Hamar, avslutter Csisar ovenfor HockeyNorge.no.

 

Øvrige kvartfinaler:

Stavanger – Rosenborg  9-1 (3-1, 2-0, 4-0) Kampfakta

Lørenskog – Stjernen     7-0 (4-0, 2-0, 1-0) Kampfakta

Lillehammer – Sparta    1-2 (0-1, 1-0, 0-1) Kampfakta

Lørenskog, Sparta, Stavanger og Storhamar leder 1-0 i kamper.