– Ikke viktig hvordan vi vinner

 
Lørenskog møtte god motstand i Stjernen, men alle tre poengene ble igjen på Romerike.
(Bildet: Wacey Rabbit overlister Chris Henrik Nygård på straffeslag. Foto: Thomas Kruse).

 
Lørenskog – Stjernen 6-4 (2-2,2-0,2-2) 
 
Lørenskog kom best med fra start etter scoring fra Kenny Corupe, som et resultat av slagskudd fra James Sixsmith etter 3:31 av den første perioden.
 
Hjemmelaget fortsatte presset og økte til 2-0 ved Wacey Rabbit i overtall etter drøye syv minutters spill.
 
Kalddusj
 
Da de fleste trodde på flere scoringer fra Lørenskog, så reduserte heller Stjernen ved rutinerte Göran Hermansson 45 sekunder senere.
 
Men, slett backspill fra Tommy Jacobsen, ga Robin Syversen Olsen en scoringsmulighet han ikke misset på. Dermed hadde Stjernen utliknet til 2-2 på bare 20 sekunder i Lørenskog ishall. En real kalddusj for storfavoritten.
 
Det stemte ikke helt for vertene perioden ut – i tillegg pådro backen Nicolai Bryhnisveen seg en timinutter for usportslig oppførsel 33 sekunder før periodeslutt.
 
I føring igjen
 
Drøye fire minutter ut i midtperioden satte Rabbit inn 3-2 på straffeslag etter å ha blitt hektet av Anders Danielsson.
 
Nå hadde vertene igjen fått blod på tann og Joacim Sundelius plasserte pucken vakkert inn over snapphansken til Chris Henrik Nygård i periodens tiende minutt.
 
– Jeg måtte jo score der, han (Nygård red.anm.) ga meg godt rom til å sette pucken høyt, sier Sundelius som er kjent for å prikke inn vakre scoringer.
 
Ingen flere mål i perioden, men den ble innholdsrik i den grad av at Rabbit fikk underkjent et mål som først ble godkjent – og at Knut Henrik Spets fikk matchstraff for en takling bakfra på Marcus Persson – forøvrig meget strengt idømt.
 
Takk for sist
 
Gjestene ga seg ikke og tidligere Lørenskog-spiller Lasse Fjeldstad kunne redusere til 4-3 tre minutter ut i sisteperioden – et realt takk for sist fra Fjeldstad.
 
To kjappe
 
Etter å ha produsert null og niks i et femminutters overtall så løsnet det virkelig da Stjernen ble fulltallige. Lørenskog satte inn 5-3 og 6-3 ved henholdsvis Peter Messa og Kenney Corupe. Disse målene kom med 30 sekunders mellomrom midtveis i perioden.
 
Stjernen skal ha kreditt for å ha gitt storfavoritten god motstand – og Persson fikk æren av å pynte på resultatet til 6-4. 
 
En annen som skal ha mye av æren er målvakt Chris Henrik Nygård som tidvis virkelig hadde dagen for Stjernen – selv om han måtte plukke ut seks mål fra eget bur. Men, det positive for Nygård var at han stoppet hele 40 skudd denne kvelden på Lørenskog.
 
– Jeg trengte virkelig denne kampen, sier en godt fornøyd målvakt til HockeyNorge.no.
 
I landslagsmålvakt Pål Grotnes sitt sykefravær så er det godt å prestere – for det kan vel ikke alltid være like enkelt å være i skyggen av Grotnes?
 
– Vel, det er godt å kunne bevise at jeg er en god målvakt og det var fint å få positive tilbakemeldinger fra treneren etter kampen, svarer en ydmyk Nygård.
 
Ikke viktig hvordan…
 
Lørenskog-trener Dave Livingston var tålelig fornøyd med guttas innsats, men poengterte at det ikke er så viktig hvordan man vinner, bare man vinner.
 
– Det er selvfølgelig morsomt å vinne med store sifre, men som sagt, det å ta tre poeng er det som teller til slutt.
 
– Gutta jobbet hardt i dag, vi har mange skader i laget og fikk dessvere noen nye i dag. Men, det er ikke alltid så dumt å ha få spillere på benken – det gjør ofte slik at de andre yter mer og har høyere intensitet, sier Livingston med et lurt smil.
 
Lørenskog har nå Storhamar igjen borte før det blir et landslagsavbrekk, noe som passer treneren ganske godt;
 
– Ja, med tanke på alle de skadene vi har i laget så kommer oppholdet ganske beleilig, avslutter Livingston ovenfor HockeyNorge.no.