Ille bra for Stjernen – bare ille for Frisk

 

 

Stjernen knuste Frisk Asker i Askerhallen, og ga seg ikke før det sto 0-6 på tavla.

 

 

Askerhallen:  Før kveldens oppgjør gikk Frisk Askers assistenttrener, Dag Høyem, ut i Budstikka og sa at han trodde Frisk ville kjøre over Stjernen, og tippet solide 5-1 seier til Asker-laget. Han mente et tidlig mål ville være avgjørende, og akkurat det skulle han i det minste få rett i.

 

Det var imidlertid ikke Frisk som scoret det tidlige målet, men bortelaget Stjernen. Allerede etter 17 sekunder satte Göran Hermansson inn Stjernens første mål – og det skulle komme mer.

 

Tidligere på dagen hadde begge lags juniorspillere møttes til dueller i den årlige Juniordagen, hvor lagenes U13-spillere spilte seriekamp, mens U11 og U8/U9 lagene møttes til treningskamper. Stjernen hadde derfor fordel av å ha med ekstra mange bortesupportere på tribunen, og det så absolutt ut til å hjelpe bortelaget i kveldens oppgjør.

 

Stjernen supporterne fikk mye å juble for i Askerhallen.

 

For hjemmelagets spillere så ut som de spilte for halv maskin, tapte dueller og sendte avgårde den ene feilpasningen etter den andre. Dette må vel sies å være den absolutt dårligste kampen Frisk har spilt hjemme i Askerhallen så langt i sesongen, og det er svært lite positivt å finne for hjemmelagets del i de tre ganger tyve minuttene, annet enn at laget vant skuddstatistikken i alle tre periodene. Stjernen på sin side scoret hele seks mål på tyve skudd – ikke rart da at Nicklas Dahlberg overlot keeper-plassen til Espen Johansen etter to perioder, for 0-4 målet må han ta på sin kappe.

 

Tross storseier var det ingen stor kamp av bortelaget heller, men Stjernen var effektive i sitt spill og demmet godt opp for Frisks oppspill i midtsonen. Seks forskjellige spillere kunne notere seg for mål i kveld, og lagets bestemann, Tomas Sinisalo, scoret 0-3 målet og hadde assist på 0-2 målet, scoret av Aleksandrs Macijecskis. Thorell, Fjeldstad og Syversen Olsen scoret de siste tre målene for Stjernen.

 

Solid kamp av Stjernens sisteskanse, Pål Grotnes

 

En solid opptur for bunnlaget Stjernen som nå er tre poeng bak Tønsberg på tabellen. Frisk som på sin side hadde ambisjoner om å jakte på fjerdeplassen, måtte se Lillehammer gå forbi seg med bedre målforskjell. 

 

Begge lagene har vanskelige bortekamper førstkommende torsdag, hvor Stjernen møter Storhamar, og Frisk drar til Trondheim for å møte Rosenborg.