Isbjørnene slo den russiske bjørnen

Fredagskvelden i Stavanger så den første norske seier over Russland noensinne.

 

Foto: HockeyNorge.nos bildearkiv

Norges gode resusltater fra denne sesongen fortsatte i Stavanger fredag kveld da Russland til slutt ble nedkjempet av våre isbjørner. Norge kom til kampen med alle sine beste tilgjengelig bortsett fra Zuccarello som jo spiller i NHL. Russland kom uten NHL-stjernene sine, men med hele troppen hentet fra KHL så stilte et meget sterkt lag på andre siden av isen.

Norge er hele tiden jevnbyrdige med russerne og lar dem ikke styre spillet. Lagmaskinen til Norge der hver spiller er lojal mot systemet til Roy og jobber for hverandre uten noen gang å gi opp fungerer selv om vi individuelt ikke har like gode spillere som russerne kanskje. Norge tar ledelsen 1-0 etter et nydelig angrep der Lars Erik Spets til slutt får en nydelig tversoverpasning og skuddet hans finner veien til nettet. Russerne utlikner omtrent midtveis etter at de får mye spill rett foran Norges mål og fra nært hold går pucken i mål. Norge lar seg ikke knekke av dette, men fortsetter å spille som om ingenting har skjedd. I et powerplay fire minutter før midtperioden er slutt skjer det mye på kort tid. Norge har en kjempesjanse før plutselig en russer får tak i pucken etter en miss av Ole-Kristian Tollefsen og kan gå ensom mot Haugen. Vår keeper gjør en kjemperedning midt i egen sone. Han kommer fort ut av målet og overrasker russeren. Haugen slenger seg ned langs isen og skuddet går i benskinna hans og ender opp hos Mathis Olimb som med en pasning finner en åpen Patrick Thoresen som gjør det russeren ikke klarte, å gjøre mål.

2-1 står seg perioden ut, men russerne kommer fort inn i kampen igjen og gjør 2-2 drøye minuttet ut i siste periode ved Kalinin og man frykter at de skal ta over og avgjøre kampen til sin fordel. Men dette skjer aldri og Norge fortsetter sin harde kjemping og det gir til slutt resultater da de får en ny sjanse til en mann mer på isen i sluttminuttene. Mats Trygg finner Skrøder foran målet som er dekt av en russisk back men som ser Patrick som er åpen noen meter til siden for seg. En kjapp pasning finner Thoresen som fyrer av på direkten før keeper rekker å sideforskyve seg helt og gjør 3-2 til ellevill jubel fra de tre tusen på tribunen. Norge holder stand de siste minuttene uten å slippe farlige sjanser til foran Lars Haugen som kåres til banens beste for Norge. Mozyakin som scoret Russlands første mål for bestemannsprisen for Russland.

Ny kamp i samme arena mot samme motstander lørdag og vi får håpe det ikke skjer som mot Finland forrige helg at Norge klappet sammen i kamp to. 

 

 

Kampfakta

Norge – Russland

DNB Arena

Tilskuere: 3024

 

1. periode: 1-0 (13.34) Lars Erik Spets(Niklas Roest, Morten Ask)

2. periode: 1-1 (28.47) Sergei Mozyakin(Alexander Radulov,Vadim Shipachev), 2-1 (36.17) Patrick Thoresen(Mathis Olimb, Lars Haugen)

3. periode: 2-2 (41.10) Sergei Kalinin(Evgeniy Biryukov), 3-2 (57.07) Thoresen(Per-Åge Skrøder, Mats Trygg)

Skudd: 23-20(9-5,8-8,6-7)

Utvisninger: Norge 2×2, Russland 6×2