Jeppe & Emil vant Prep Skole-mesterskapet

Emil Hagaseth og Jeppe Meyer ble mestere i Canada sist helg. Foto: Privat

Sist helg ble det avholdt sluttspills-weekend i den canadiske Prep Skole-ligaen. Prep skole-ligaen PSHF (Prep School Hockey Federeation) er bestående av alle private skoler i Canada øst for Ontario, og spilles i klassene U16 og U18.

Det var denne helgen hele fire nordmenn i aksjon i dette turneringsspillet, to for Ontario Hockey Academy (Ole Henrik Arnesen og Julius Skjervheim Kvandal) og to for Everest Academy (Emil Hagaseth og Jeppe Meyer). Disse lagene endte faktisk også opp å møte hverandre i semifinalen hvor Everest trakk det lengste strået og vant 2-1.

I finalen i mesterskapet møtte Everest Le Sommet som hadde vært det klart sterkeste laget hele sesongen og ledet ligaen klart før sluttspillshelgen. Sist gang de møttes vant Le Sommet hele 7-2. Etter en utrolig spennende kamp hvor Everest kom bakpå med 1-3, snudde de kampen de siste åtte minuttene og hentet opp ledelsen – og hvor Jeppe Meyer utlignet til 3-3 med et kanonskudd fra blå.

Det var mye sjanser frem og tilbake gjennom overtime, og det var deretter klart for straffekonkurranse. Her stoppet Emil Hagaseth alle forsøkene fra Le Sommet, og kunne juble etter at Everest satte en av sine to første og dermed vant 4-3. Dette er Everest sin første seier i PSHF-mesterskapet, og de gjorde dette med sentrale norske spillere på laget.

Både Emil og Jeppe spiller i hovedsak også får hvert sitt AAA Midget (U18) lag i Ontario. Jeppe Meyer for Don Mills Flyers, og Emil Hagaseth for Richmond Hill Coyotes, som begge to dessverre ble slått ut i kvartfinalene i sine respektive sluttspill.