Kan få ny ishall i 2022

Lørenskog hockey kan ende opp med en hypermoderne ishall i 2022 dersom vinter-OL kommer til Oslo.

STØTT OSS GJERNE VED Å BLI VÅR VENN PÅ FACEBOOK – Klikk her 🙂

Etter OL på Lillehammer i 1994 kunne ishockeysporten i mjøsregionen nyte godt av ishallene som ble bygget til mesterskapet. Storhamar fikk Hamar OL-amfi og vant norgesmesterskapet i 1995, 96 og 97. Lillehammer fikk Kristins hall som den dag i dag fortsatt er blant Norges flotteste hockeyarenaer. Det sier kanskje mer om hvor stillestående byggingen av nye ishaller i Norge er enn hvor flotte disse hallene egentlig er, men i sin tid var de veldig moderne og klubbene har mye å takke OL på Lillehammer for.

Tirsdag møttes ordførerne fra fem fylkeskommuner, fem idrettskretser og syv kommuner for å diskutere planene for hvordan et eventuelt OL kan ende opp i Oslo i 2022. Blant disse ordførerne var Lørenskogs Åge Tovan. Han er stolt over at Oslo ønsker ishockey på Lørenskog under et eventuelt OL og håper OL-planene går hele veien slik at Lørenskog får ny ishall med plass til 6.000.

– Vi er utrolig stolt over å ha blitt invitert med på dette prosjektet. Vi har et godt ishockeylag på Lørenskog og dersom Oslo skulle få OL skal vi ha ny ishall på Lørenskog. Det kommer til å bety mye. Ikke bare for sporten med for hele Lørenskog, sa Tovan under tirsdagens pressekonferanse.

Ikke den eneste

Lørenskog er ikke den eneste byen som vil nyte godt av et OL i Oslo. Også Drammen kan ende opp med en ishall. Du stusser kanskje litt og tenker: Drammen? Har de ishockeylag da? Vil denne ishallen komme til nytte etter OL? I følge Norges idrettspresident, Børre Rognlien, vil den det.

– Det stemmer at det ikke er noe særlig til ishockeylag der nå, men det kommer de til å få, sier Rognlien til hockeynorge.no.

Den tredje og siste byen hvor ishockey vil bli spilt er (naturlig nok) Oslo.  Ikke naturlig nok fordi ishockeyinteressen er så voldsomt stor i hovedstaden, men fordi de trenger det mer enn kanskje noen annen by. Jordal Amfi ble bygget til OL i 1952, og den var helt sikkert hypermoderne i 1952. Men det var og fjernsynet i 1952. Og om du måtte sett på en slik TV i dag, istedenfor en flatskjerm tror jeg ikke du hadde blitt sittende lenge. Noe av det samme er det vel med Jordal Amfi. Og etter en tur i ”garasjen” på Manglerud er det varmt når du skal hjem i 20 minus. Derfor vil Oslo bli den tredje hockeybyen i 2022. Men om det blir en klubb som skal benytte seg av den eller om det blir et type nasjonalanlegg som osloklubbene kan dele er idrettspresidenten usikker på.

– Det vet vi ikke enda, det må vi se på etter et eventuelt OL. Men den skal bli brukt så mye som mulig og da vil det være naturlig at de beste lagene i Oslo også får benytte seg av den, sier Rognlien.