Kapret seieren på Jordal

FOTO: Jarl-Erik Sandberg, JES Photography, HockeyNorge.no
Vålerenga misbrukte et utall av sjanser mot Ruben Smith og Stavanger. FOTO: Jarl-Erik Sandberg, JES Photography, HockeyNorge.no

Tannløse i overtall, en uheldig målvakt – og tålmodige gjester, var det som skulle sikre seier til Stavanger i det som etterhvert ble den første semifinalen for disse lagene.

Vålerenga – Stavanger 0-3 (0-0,0-1,0-2) Skudd: 20-20 (8-6,6-8,6-6)
NM-semifinale kamp 1

BILDER FRA JARL-ERIK SANDBERG

Oppgjøret startet med et forrykende press fra Vålerenga og laget ville frem – og jobbet hardt for å få kampens første scoring.

Hete spillere gjorde att det utartet seg til mye knuffing og utvisningene florerte i den første perioden.

ÅTTE SKUDD PÅ SEKS OVERTALL

Første periode ebbet ut med 0-0 etter at vertene leverte stort press på Stavanger igjennom det meste av den første perioden.

Hele seks tominuttere til Oilers i denne perioden, men Vålerenga klarte kun å hamle opp med åtte skudd.

TOMMY VISTE HVORDAN

Vålerenga startet midtperioden i overtall og klarte å etablere seg i sonen uten å makte å utnytte dette overtallet heller.

Det tok ikke mange minuttene før det igjen ble en ny utvisning på Jordal amfi, men denne gangen til Vålerenga.

Da viste Tommy Kristiansen hvordan det skulle gjøres da han satte pucken inn bak en utspilt Steffen Søberg – etter ett flott forarbeid av Nick Plastino.

Det ble mer spill i fem mot fire enn fem mot fem i denne første delen av kampen.

Spillet bølget videre frem og tilbake i denne andre perioden uten at lagene viste spesielt godt spill, men Stavanger var det bedre laget på isen da begge endelig spilte fulltallige.

12 minutter ut i perioden så la gjestene pucken til en Vålerenga-spiller som fikk komme helt alene, men istedenfor å avslutte selv så la han ett pass som ikke ga uttelling. Virket som om dem ble overrasket over å plutselig komme alene med Ruben Smith.

Det ble litt høyere tempo mot slutten av denne perioden, men veldig varierende og til tider kjedelig spill av begge lag – og det sto 0-1 til Oilers etter førti minutter.

Tommy Kristiansen. FOTO: Jarl-Erik Sandberg, JES Photography, HockeyNorge.no
Tommy Kristiansen. FOTO: Jarl-Erik Sandberg, JES Photography, HockeyNorge.no

KISSEL I UNDERTALL

Den siste perioden startet uten de største hendelsene, men Stavanger og Tommy Kristiansen fortsatte å jobbe og holdt litt press på vertskapet.

Vålerenga fikk på nytt mulighet i overtall og dem fikk raskt en kjempemulighet, men uten å klare å få pucken inn bak en strålende Ruben Smith.

I den samme situasjonen så kontret Stavanger og Dan Kissel gjorde ingen feil da han ble spilt fri på blank – Kissel dundret pucken inn bak en sjanseløs Søberg.

Scoringen virket til å tenne Vålerenga – og dem fikk flere store sjanser, men avsluttningene var ikke av samme kvalitet som gjestenes denne kvelden – og dermed red gjestene av nok et spill i undertall.

DET VILLE SEG IKKE FOR VIF

Vålerenga får til stryk da det gjaldt å produsere i overtall i dette som skulle vise seg å bli den første semifinalekampen – i stedet for kamp nummer to.

Oilers fortsatte å pådra seg noen dumme utvisninger kvarteret ut i den tredje perioden, men det ville seg ikke for Vålerenga denne kvelden.

Selv i spill fem mot tre så klarte ikke Vålerenga å etablere det store spillet. Skuddene var ikke plassert godt nok til at de skulle få uttelling og score mål.

Stavanger red av utvisningene og det måtte vel ett mirakel til nå om Vålerenga skulle klare å vinne denne kampen slik den fortonet seg.

SØBERG-BLEMME

Vålerenga jobbet og slet etter at det ble spill fem mot fem, men så skjedde det utrolige da Søberg gikk ut mot spillerboksen da han trodde det ble en ny utvisning til Stavanger.

Det ble det ikke – og Stavanger kunne legge pucken i åpent mål fra Henrik Solberg. En stor blemme av keeperen som nok vil få høre dette i garderoben.

Kampen endte med 0-3 til Stavanger etter at Vålerenga misbrukte 11 overtall uten å overliste dagens beste spiller Ruben Smith.

FOTO: Jarl-Erik Sandberg, JES Photography, HockeyNorge.no
FOTO: Jarl-Erik Sandberg, JES Photography, HockeyNorge.no

Stjerner3 Ruben Smith, Stavanger
Stjerner2 Tommy Kristiansen, Stavanger
Stjerner1 Dan Kissel, Stavanger

Kampfakta:

Vålerenga – Stavanger 0-3 (0-0,0-1,0-2)
NM-semifinale kamp 1
Jordal Amfi

Stavanger leder 1-0 i kamper

Tilskuere: 4258

Skudd: 20-20 (8-6,6-8,6-6)

Mål 2. per.: 0-1 Tommy Kristiansen (power play) (Nick Plastino) 3:40.

Mål 3. per.: 0-2 Dan Kissel (short handed) (Christian Hanson, Henrik Solberg) 4:07, 0-3 Henrik Solberg (unassisted) 17:18.

Utv.: VIF 5×2 min. Stavanger 12×2 min.

Dommere: Per Gustav Solem og Roy Stian Hansen (Pål Garsjø og Joakim Svarstad)

[tweetthis]Kapret seieren på Jordal[/tweetthis]