Keeperaften i Tønsberg

Stjernen vant bunnoppgjøret 3-1 i en kamp der keeperne var de dominerende utøverne på isen. Grotnes med 40 av 41 vant interkampen mot Stenebråten som reddet 39 av 41, det siste skuddet kom etter han forlot isen.

 

Foto: Thomas Granerød

Kampen begynner bra for Stjernen i torsdagens kamp i bunnstriden. Tomas Sinisalo er fremme på en retur på Stjernens første sjanse og gjør enkelt mål. Assist til Gustav Thorell. Rett etter får Mats Knutsen en tominutter og Stjernen får første sjanse til overtall. Tønsberg gjør en bra jobb i undertall og slipper ikke til Stjernen denne gangen. Etter snaue seks minutter kommer Sinisalo alene med keeper etter en glimrende kontringspasning. Rasmus slipper ikke pucken mellom bena og det blir dropp.

Etter ca sju minutter er det Stjernens tur til å spille med en mann mindre etter en slashingutvisning på Robin Syversen Olsen. Hjemmelaget tvinger Pål Grotnes til et par bra redninger det første halvminuttet før Patrik Eriksson får utvisning for tripping og det er spill fire mot fire. Halvveis i kampen avverger en liggende Andreas Liljedal en to mot en situasjon da han får avverget pasningen tversover med kroppen og kølla. Ross Ring-Jarvi setter fart fra kanten og Grotnes må nok en gang gjøre en god redning på skuddet som kommer fra amerikaneren.

Tønsberg presser Stjernen langt tilbake de siste minuttene av perioden, men en knekt kølle gir Stjernen en god mulighet til å kontre med to minutter igjen uten at den utnyttes. Hjemmelaget vinner skuddstatistikken med 13-12 og har vært det beste laget i perioden. Stjernen scoret på en noe heldig retur og det skiller lagene.

Andre perioden åpner bra for bortelaget Stjernen. De presser hjemmelaget høyt og prøver å legge pucken foran mål for styring og Christian Saxrud blir utvist for en slashing etter drøye to minutter av perioden. Dan Fredrik Nygård får samtidig personlig straff for usportslig oppførsel da han klager til dommerne. Tvilsom utvisning og det var det Nygård reagerte på. Rasmus Stenebråten er god og heldig på en farlig tversover til Thorell som har åpent mål, men Stenebråten sklir akkurat nok til andre siden av målet for å dekke der pucken kommer.

Tønsberg får en ny utvisning idet Saxrud kommer på banen igjen og må spille ytterligere to minutter med en mann mindre, Daniel Bøen Rokseth for høy kølle denne gang. Stjernen har et bra powerplay, men Tønsberg står bra imot, pucken legges mot mål flere ganger uten at det blir mål av det på en eventuell styring eller retur. Tønsberg klarer av undertallet uten å komme lenger bak i målprotokollen. Har vært mye Stjernen de første sju minuttene i Tønsberg Ishall.

Tønsberg kommer mer med nå etter at det er spill fem mot fem og presser Stjernen og er nær komme til en farlig målsjanse med ni minutter spilt av midtperioden, ikke lenge etter gjør Grotnes en bra redning med snapphandsken. Etter drøye ti minutter tar Patrik Eriksson seg inn i angrepssonen på et bra sett og skyter et skudd som det gis retur på. Da er Ring-Jarvi farlig frempå uten å få inn utlikningen. Etter drøye tolv minutter gjør Grotnes to kjemperedninger da både Stian Granli og Christian Linge har store muligheter, den siste var fantastisk fra der jeg sitter uten å ha tilgang til reprise.

Stjernen kommer til en bra sjanse som reddes med benet ved nærmeste hjørne av Stenebråten som er tilbake etter å ha vært syk en periode. Rett etter har Tønsberg nok en stor sjanse, men får ikke uttelling denne gang heller. Pucken lå fri i målgården ute at hjemmelaget fikk kølla på den og satt den i mål. Med fire minutter igjen har hjemmelaget nok en gang ikke marginene mot seg da pucken går på tvers av mål, men Tønsbergspilleren som står der, får ikke kølla på pucken. I stedet utvises en Stjernenspiller for interference. Med halvminuttet igjen får de nok en spiller utvist for drøying av tiden da pucken skytes over vantet bevisst. Stjernen klarer seg det halvminuttet de har to mann mindre på isen. Stjernen har en glimrende mulighet til å øke ledelsen da Lasse Fjeldstad kommer alene med Stenebråten, som gjør en bra redning, og i situasjonen etter utvises Fjeldstad for en boarding. Etter et bra powerplay kommer Sinisalo alene med keeper med kun et par sekunder igjen, men Stenebråten viser der at det er to gode keepere på banen de to første periodene av denne kampen. Skuddstatistikken vinnes 19-12 av bortelaget i andre periode.

Tredje periode starter med at Tønsberg har en mann mer på isen i nesten et minutt, men får kun et skudd på mål ved Knutsen før begge lag er fulltallig. Etter drøye minuttet er Stjernens Syversen Olsen nære på å øke til 2-0, selv dommerne lurer på om pucken er inne eller ikke. Det viser seg at den ligger under bena på Stenebråten, og det ender i dropp, ikke mål. Ring-Jarvi utnytter hurtigheten sin og kommer nesten til skudd alene med Grotnes, men er for rask og sklir unna pucken der. Grotnes gjør sin første feil da han er bak eget mål og David Hallstrøm får nesten snappet opp pupcken han sender unna.

Jonas Kapla sender hjemmefansen i ekstase etter 5.24 av siste periode da han skyte fra skrå vinkel, det ser ut som om pucken går via ryggen til Grotnes og i mål. Stillingen er 1-1 og vi er like langt igjen. Halvminuttet etter har Tønsberg en fin sjanse til styring foran Stjernens mål, uten at det blir mål der. Spillet går frem og tilbake nå, Stjernen har en god sjanse rett etter, før Tønsberg igjen kjemper seg inn i Stjernens sone og Grotnes blokkerer den etter at pucken er fri etter at noen spillere har kjempet om den i vantet bak målet.

Med sju og et halvt minutt gått blir Stjernens Kolesnikovs utvist for interference. Men til tross for tidvis stort press, holder bortelaget stand. Pucken skytes i hjelmen til Grotnes med fjorten sekunder av utvisninga og skjer ikke mer før bortelaget er fulltallige igjen med ti minutter igjen av ordinær tid. Hjemmelaget nektes en stor mulighet da det blåses av for offside da pucken ser ut til å være så vidt over blålinja, pasninga derfra fant en Tønsbergspiller i god posisjon foran mål. Med drøye åtte minutter igjen er det pause i spillet da det ser ut til å være problemer med Stjernens mål. Begge lagene får noen sekunder til en pust i bakken før kampen skal avgjøres.

Tønsberg presser på etter utlikningen og Grotnes gjør nok en god redning med drøye seks minutter igjen. Nok en pause i spillet med drøye fem minutter igjen pga problemer med målet som ikke er ordentlig i stilling virker det som. Tomas Sinisalo gjør sitt andre for dagen med 4.30 igjen av kampen. Thorell og Hermansson får assist. Sinisalo blir stående alene foran mål på en pasning fra bak mål og setter den bak en god Stenebråten. Med i underkant av tre minutter igjen blir det ampert mellom Saxrud og Hermansson. Ender med at Saxrud må sone to minutter og hjemmelaget må jage utlikning med en mann mindre på isen mesteparten av tida som gjenstår. Stenebråten forlater målet med tretti sekunder igjen og Stjernens Markus Persson kan enkelt gjøre 3-1 med tjue sekunder igjen av kampen, pasning fra Syversen Olsen og kampen er avgjort. Tønsberg ser ut til å måtte nøye seg med kvalplass for å spille i neste års GET-Liga. Ser ut som toget gikk idag med ti poeng opp til sluttspillplass. Skuddstatistikken endte 42-41 til Stjernen

 

Tønsbergs beste: Rasmus Stenebråten

Stjernens beste: Pål Grotnes