Klart for KVALIK…

Denne torsdagen starter kvalifiseringsspillet om retten til å spille i Getligaen 2012/13 – og vi har spurt spillerne hva de tror om egne sjanser.

HockeyNorge.no tror at vi går mot en spennende kvalifiseringsserie mellom Get-lagene Manglerud Star og Frisk Asker – og 1. divisjonslagene Tønsberg Vikings og Comet Halden Elite.

Manglerud Star avsluttet Getligaen på en 9. plass med 9 seire (7 etter ordinær tid) på 45 kamper og en målforskjell på 84-202.

Frisk Asker på sin side endte sist i Getligaen med 6 seire (5 etter ordinær tid) på 45 kamper og en målforskjell på 78-255.

I 1. divisjon var Tønsberg Vikings dominerende gjennom hele sesongen og ble tidlig seriemester.

Laget vant 33 av 34 kamper og hadde en målforskjell på 228-65.

Comet kapret den andre kvalikplassen og presterte 28 seire på 34 kamper. Målforskjellen endte på 185-77.

Her har vi altså å gjøre med fire lag med vidt forskjellige sesonger. MS og Frisk har tapt og tapt og satt få pucker i mål, mens Tønsberg og Comet naturlignok har opplevd det motsatte i divisjonen under.

Det blir spennende å se hva divisjonsforskjellen vil utgjøre nå som kvaliken starter opp.

STØTT OSS GJERNE VED Å BLI VÅR VENN PÅ FACEBOOK – Klikk her 🙂

HockeyNorge.no ville gjerne måle stemningen blant klubbene og spurte en representant for hver klubb noen spørsmål.

 

Martin Hansen, kaptein for Manglerud Star

Det ble kvalik denne sesongen, var dette forventet?

– Før sesongen hadde jeg ikke trodd vi skulle ende opp i kvalikspill. Men etter en meget turbulent høst og vinter ble det tidlig klart at det var dette vi måtte belage oss på. Men at MS som klubb er skuffet over å havne i kvalik er ingen hemmelighet. Vi ønsker å være i sluttspill hvert år. Men klubben har denne sesongen tatt en del nødvendige grep rundt økonomien som gjør at jeg tror dette blir den siste kvalifiseringsspillet på mange år.

Hvordan ser du på ditt lag sine sjanser i kvaliken?

– Jeg mener vi har det beste laget på vei inn. Mye kan skje, men vi har den beste keeperen og det jevneste laget, i tillegg kommer vi fra en liga med høyere tempo.

Hvem blir den vanskeligste motstanderen – og hvorfor?

– Jeg tror Asker blir den tøffeste motstanderen, de har ett ungt lag med mye fart, og vi har delt ca 50/50 på de kampene vi har møtt dem før i år. Jeg har ikke sett Tønsberg eller Comet i år, men tror de vil slite på backsiden. Men her kan jeg selvfølgelig ta feil:-)

Blir det Getliga-spill på Manglerud Star neste år?

– Jeg tror Getligan neste sesong ser ut som den vi har vært igjennom nå. Alle kamper lever sitt eget liv, men jeg tror MS og Asker er best i 6 kampers seriespill.Martin Hansen, MS Hockey. Foto: Thomas Granerød

 

Jens Bacher, Frisk Asker

Det ble kvalik denne sesongen, var dette forventet?

– Alle hadde troen på sluttspill selv om laget ikke så ut som det beste laget frisk har stilt de seneste årene. Vi hadde en glimrende start med seier over Sparta i første seriekamp, men dessverre så greide vi ikke å bygge på den seiern og kom fort langt bak på tabellen. Vi tapte mange kamper med store sifre. det er aldri moro å vite i januar at det så og si er klart for kvalik, selvom det var en liten sjangse at vi kunne greie det.Vi hadde troen, men det er ikke lett å holde humøret oppe når man taper så mye gjennom en hel sesong.

Hvordan ser du på ditt lag sine sjanser i kvaliken?

–  Sjansene våre er veldig bra om vi gjør jobben vår. litt før juletider begynte ting å sitte bedre å bedre. og i de siste kampene har spillet vært helt annerledes enn det vi viste for eksempel i November. Vi må ikke bli breiale på noen som helst måte i kvalikken. Hele laget må være fult konsentrert i 6 kamper, eller så kan vi fort få det vanskeligere enn det vi vil ha det! Men vi har trent og jobbet hardt i det siste, og er klar for å avslutte sesongen på en bra måte.

Hvem blir den vanskeligste motstanderen – og hvorfor?

– MS blir vel den tøffeste motstanden. begge lag vil vinne mot hverandre for å sikre plassen i GET først, og vi har hatt noen tøffe kamper gjennom sesongen mot MS. Men vi skal heller ikke glemme Tønsberg som bare har tapt en kamp i hele år.

Blir det Getliga-spill på Frisk Asker neste år?

– Det håper jeg virkelig, ellers hadde det vært veldig trist. Frisk har alltid vært et lag å regne med i GET, før økonomien ødela. Men vi gutta skal gjøre alt vi kan for at det ikke skal skje.Jens Bacher, Frisk Asker. Foto: Thomas Granerød

 

Rasmus Stenebråten, Tønsberg Vikings

Det ble kvalik denne sesongen, var dette forventet?

– Etter å ha vunnet 1. divisjon i fjor, og forsterket laget må jeg vel si at det var forventet at vi skulle gå til kvalik også denne sesongen.

Hvordan ser du på ditt lag sine sjanser i kvaliken?

– Det er ingen hemmelighet at det er Frisk og MS som er favoritter ettersom de har spilt på et høyere nivå hele sesongen, men selv om vi er å anse som en underdog tror jeg vi har en god mulighet for å rykke opp dersom vi klarer å prestere maksimalt.

Hvem blir den vanskeligste motstanderen – og hvorfor?

– Begge de to Get-lagene blir jo selvfølgelig vanskelige pga bedre matching mot bedre lag og med bakgrunn i serieinnspurten vil jeg si at Frisk blir den vanskeligste.

Blir det Getliga-spill på Tønsberg Vikings neste år?

– JaRasmus Stenebråten, Tønsberg Vikings. Foto: Thoma
s Granerød

 

Fredrik Olsson, Comet Halden Elite

Det ble kvalik denne sesongen, var dette forventet?

– Ja, det synes jeg gikk som forventet.

Hvordan ser du på ditt lag sine sjanser i kvaliken?

– Det er vel få som tror at vi har en mulighet, derfor kan vi spille uten press og med senkte skuldre. Men, vi skal gi alt i denne kvaliken.

Hvem blir den vanskeligste motstanderen – og hvorfor?

– Det blir Frisk Asker. Har hørt at de er den tøffeste motstanderen.

Blir det Getliga-spill på Comet neste år?

– Det får vi håpe.

(Vi har per tiden dessverre ingen bilder av Fredrik Olsson).

Vi takker spillerne for deres svar.

Her er hele oppsettet, de to beste lagene spiller i Getligaen 2012/13:

1. runde torsdag 8. mars

18.30 Manglerud Star – Tønsberg

18.30 Comet – Frisk Asker

 

2. runde lørdag 10. mars

16.00 Comet – Manglerud Star

16.00 Tønsberg – Frisk Asker

 

3. runde onsdag 14. mars

18.30 Frisk Asker – Manglerud Star

18.30 Tønsbeg – Comet

 

4. runde søndag 18. mars

17.00 Tønsberg – Manglerud Star

17.00 Frisk Asker – Comet

 

5. runde torsdag 22. mars

18.30 Manglerud Star – Comet

18.30 Frisk Asker – Tønsberg

 

6. runde lørdag 24. mars

16.00 Manglerud Star – Frisk Asker

16.00 Comet -Tønsberg