Klasseforskjell i Lørenskog

Kenny Corupe scoret tre mål mot Tønsberg fredag kveld. Her fra en kamp mot Frisk Asker tidligere i vinter.

Det var menn mot gutter da Lørenskog knuste Tønsberg hele 12-3 i Lørenskog ishall.

 

– Vi spilte en veldig bra kamp. Både offensivt og defensivt. Det var en god start etter julepausen og jeg håper vi fortsetter det gode spillet fremover, sier Lørenskogs trener, David Livingstone, til hockeynorge.no etter kampen.

Lørenskog ishall: Etter et massivt press kommer belønningen for hjemmelaget. Etter en vakker opprulling ender pucken til slutt hos Wes Cunningsham som setter pucken i tverleger og inn i nettet. 1-0 til Lørenskog etter tre minutter. Assist på scoringen fikk Wacey Rabbit, Kenny Corupe.

– Vi var litt for trege fra start mot Lillehammer, så vi bestemte oss for å gå ut med et høyt tempo fra første dropp, sier Livingstone.

Lørenskog fortsetter presset og kun en stolpe står unna 2-0. Istedenfor får David Hallström pucken i midtsonen og drar seg helt igjennom før han klinker til i krysset. 1-1 og like langt i Lørenskog ishall.

Men det skal ikke gå lenge før hjemmelaget er i føringen igjen. Ingen dekker opp Joacim Sundelius som setter pucken helt oppe i hjørnet. 2-1 til vertene.

Og det stopper ikke der. Lørenskog har bestemt seg for å gå rett i strupen på Tønsberg. 3-1 settes inn ved Nicolai Bryhnisveen. Og det kun minuttet etter ledermålet.

Det kunne fort vært verre for gjestene fra Tønsberg. Kenny Corupe fikk en gylden mulighet til å øke ledelsen etter drøyt halvspilt periode, men feilet i det han skulle sette pucken i et åpent bur.

– Det er det som er så fint med hockey. Du kan ha et dårlig bytt, men så komme på igjen ved neste mulighet og gjøre det mye bedre, sier Corupe til hockeynorge.no etter kampen.

Til tross for kalddusjen gir ikke Tønsberg seg. Etter 16:29 kommer de på en sjelden mulighet og Mats Knutsen krangler pucken i mål. 3-2.

På tampen av første periode får Tønsberg to mann utvist og må spille nærmere et minutt med tre mot fem. Lørenskog setter inn et massivt press, men det vil seg ikke for vertene. Kun en god Rasmus Knutsen Stenebråten sørger for at det ikke blir flere mål i den første perioden. Hele 24 redninger har Tønsbergkeeperen i den første perioden som ender med 3-2 til Lørenskog.

(Saken fortsetter under bildet)

Lørenskog kunne juble for scoring hele tolv ganger fredag kveld, her fra en tidligere anledning.

Lørenskog med kanonstart igjen
Midtperioden starter på verst tenkelige vis da både Glenn Stian Eliesen og David Hallström får hver sin utvisning. Dermed er det klart for nok en tre mot fem-periode i Lørenskog. Og denne gang i 1 ½ minutt. Og denne gangen klarer ikke Tønsberg å holde unna. Lørenskogs Peter Messa setter inn 4-2 kun tre minutter ut i perioden.

Og etter åtte minutters spill i midtperioden får Nicolai Bryhnisveen en to minutters utvisning for tripping. Det utnytter gjestene til det fulle da de halvminuttet senere setter inn sin tredje for dagen ved Jonas Kapla. Dermed er det 4-3 i Lørenskog ishall.

Lørenskog bytter med det også keeper. Jürgen Penker har ikke hatt sin beste dag på jobben og har sluppet inn tre mål på åtte skudd. Dermed er det duket for Kenneth Sørlie Eriksen.

– Han hadde ingen spesielt god dag i dag, så jeg tok ut Penker for at jeg ville han skulle få beholde litt selvtillit frem mot de neste kampene. Han er en viktig spiller for oss, så det er viktig at han beholder selvtilliten sin, sier Livingstone.

Da Ross Ring-Jarvi får en to minutters utvisning for hekting 6 ½ minutt før periodeslutt får Lørenskog en gyllen mulighet til å øke ledelsen sin nok en gang. Og de lykkes umiddelbart. Først et skudd i stolpen, før Kenny Corupe til slutt får satt pucken i mål. 5-3.

– Etter å ha bommet et par ganger i første periode sa jeg til meg selv at jeg får flere muligheter til å score, og det stemte jo fint, sier Corupe etter kampen.

Og nå løsner det for hjemmelaget. Tre minutter før signalet går for pause får Corupe pucken på bakre stolpe og får nok en gang en enkel oppgave i å sette pucken i det tomme buret.

Det blir også periodens siste scoring, og dermed står det 6-3 i Lørenskog ishall etter to perioder.

(Saken fortsetter under bildet)

Rune Gulliksen var skuffet over fredagens kamp. Her fra en tidligere anledning. Foto: Thomas Kruse

Lekestue i siste periode
Også i den tredje perioden er det hjemmelaget som starter best. Idet Tønsberg får fullt lag setter Corupe inn sin tredje strake og sikrer med det hattricket. 7-3 til Lørenskog.

Og kun drøye minuttet senere sitter pucken igjen. James Sixsmith kommer alene mot Filip Alexander Hammarlund som har kommet inn i Tønsbergmålet. Han gjør ingen feil og setter inn 8-3.

Lørenskog er ikke ferdig for kvelden med det. Drøyt ti minutter før slutt setter Knut Henrik Spets Lørenskogs niende scoring for kvelden. Dermed er det hele 9-3 til hjemmelaget i Lørenskog ishall.

Og nå renner målene inn. Martin Laumann Ylven er mannen bak 10-3-scoringen, før Wacey Rabbit setter inn 11-3, og Mats Frøshaug setter inn 12-3. Og der ender det.

Lørenskog vinner med det 12-3 over Tønsberg.

– Scoringene ble fordelt over alle rekkene, så det er godt å se at alle bidrar, sier Corupe.

En mann som var skuffet etter kampen var Tønsbergs trener, Rune Gulliksen.

– Det ble mye etter hvert, men vi må bare legge det bak oss og tenkte fremover mot søndagens kamp mot Frisk Asker. Vi kan ikke bruke noe tid på sånne tap som dette, sier han til hockeynorge.no etter kampen.

 

Fakta:

MVP Lørenskog: Kenny Corupe
MVP Tønsberg: Dan Fredrik Nygård

Resultat: 12-3
Skudd: 59-13
Tilskuere: 940