Knutsen: – Som om suspen ble for trang

Med åtte minutter igjen på klokka – og i overtall med to mann sørget Jonas Knutsen for 2-2 og balanse i målprotokollen i skjebnekampen mot Danmark torsdag.

 
Dette var den «livsviktige» scoringen Norge måtte ha for å holde liv i opprykksdrømmen, en scoring som sikret laget sudden death i Coliseum Amiens.
 
Når så Jørgen Karterud (les egen sak) avgjorde 3:23 ut i forlengningen, ja da var det bare å slippe følelsene løs;
 
– Åhhh…helt sinnsykt. Å høre den norske nasjonalsangen som vinner av en slik batalje er bare helt sykt, sier Jonas Knutsen, med noe av det bredeste gliset vi har sett fra ham noensinne.
 
Og glise fortjener Knutsen. I Danmark-kampen trengte vi sårt denne rutinerte 19-åringen som kunne trylle frem en scoring da det gjaldt som mest.
 
– Vi vant over et dritbra dansk lag som førte mye av kampen. Det var dem som hadde alt å tape – og de ble tydelig nervøse da vi aldri ble ristet av. Hadde jeg vært dansk så ville jeg rett og slett vært flau, fortsetter Knutsen.
 
Hva gikk gjennom hodet ditt da Karterud satte den matchvinnende scoringen i sudden da Knutsen?
 
– Helt sinnsykt igjen. En enorm følelse, nesten som om suspen ble for trang et øyeblikk…hehe
 
Knutsen er heller ikke sen om å nevne at Slovenia-kampen gjenstår før festen kan ta av her i Amiens.
 
– Alt er opp til oss heldigvis og vi skal gi absolutt maks i den kampen også. Vi skal rykke opp, det er vi gode nok til, avslutter Jonas Knutsen ovenfor HockeyNorge.no.
 
Lørdagens kamp blir forøvrig Knutsen sin siste for U20-landslaget – og HockeyNorge.no krysser fingrene for at den blir minnerik.
Mathias Trettenes scoret Norges første mål mot Danmark. Trettenes som ikke følte seg helt pigg fra morgenen av spilte bare den første perioden. Med en hviledag fredag så krysser vi fingrene for at Oilers-spilleren er klar til Slovenia-kampen lørdag.