Kongsvinger beholder plassen, Nidaros snublet…

Kongsvinger kunne til slutt juble for Get-ligaplass også neste sesong. Foto: Lisbeth Halvorsen

Manglerud Star var allerede kvalifisert for neste sesongs Get-liga som vinnere av kvaliken før den siste runden torsdag – og Kongsvinger beholder plassen etter at Nidaros snublet på målstreken.

Manglerud Star – Kongsvinger 2-4 (0-2,2-1,0-1) | Skudd: 40-33 (14-11,10-16,16-6)
23.03.17 | Get-kvalik | Manglerudhallen | 423 tilskuere

Comet – Nidaros 3-2 (1-2,1-0,1-0) | Skudd: 20-38 (7-15,6-10,7-13)
23.03.17 | Get-kvalik | Halden ishall | 625 tilskuere

Kongsvinger gjorde sin jobb i siste kamp borte mot Manglerud Star og vant med 4-2 foran 423 tilskuere i «Garasjen».

Med dette resultatet i Oslo måtte Nidaros ha minst to poeng i sin siste kamp borte mot Comet i Halden, men trønderne sviktet kapitalt da det gjaldt som mest.

«HØYE SKULDRE»

Unødvendige utvisninger og altfor «høye skuldre» ødela opprykksfesten for Nidaros. Dette kom veldig til syne da laget blant annet pådro seg to utvisninger på tampen av midtperioden, som Comet utnyttet til fulle da de utliknet til 2-2 tre sekunder innen periodeslutt.

Mot spillets gang gikk Comet opp til 3-2 ved Jacob Klang snaue fem minutter ut i den tredje perioden – og da var det tid for å vise hva som bodde i Nidaros, men det var dessverre for dem ikke godt nok for anledningen. Gjestene hadde også seks resultatløse overtall i løpet av kampen.

INGEN FORANDRINGER

Laget trengte sårt en utlikning, men klarte på nytt å pådra seg en dum utvisning på tiden 58:30. Dermed fikk ikke Nidaros noen «fordel» ved å ta ut målvakt Joona Partanen i et siste desperat forsøk på scoring.

Comet holdt unna i sluttsekundene – og meget skuffede Nidaros-spillere måtte bare innse at de snublet på målstreken hva et opprykk angår.

Dermed blir det ingen forandringer blant de 10 lagene som neste sesong spiller i landets øverste liga.

HockeyNorge.no gratulerer Manglerud Star og Kongsvinger med fornyet Get-kontrakt.

Kilde: HockeyLive

Resultater

Tabell