Lillehammer slaktet Rosenborg

Rosenborg åpnet best, men utover i kampen dreide det meste seg om gjestene fra Lillehammer. 

 Av Elin Rønning

Leangen Arena :  Resultat: 1-7, Skuddstatistikk: 30-54

Det å være forhåndsfavoritt hjemme ser ikke ut til å kle Rosenborg Elite denne sesongen.  Fra å være et av Get-ligaens verste lag å møte på hjemmebane har de så langt i sesongen vært en skygge av seg selv på egen is. Derfor håpet nok hjemmepublikummet at i dag skulle Rosenborg endelig snu trenden.

Rosenborg åpnet helt klart best mot Lillehammer, og etter bare 16 sekunder satte Ryan Martinelli pucken kontant i nettet back Ryan Nie. Tilskuerne fikk se et hjemmelag som i første periode kjørte over Lillehammer, gjestene virket rett og slett tamme.  Rosenborg hadde hele 12 skudd på mål før Lillehammer våknet.

De utgjevnet skuddstatistikken mot slutten av perioden uten at vertene ble nevneverdig urolige av den grunn. Hjemmelaget så ut til å ha full kontroll på kampen.

1 periode 1-0 skuddstatistikk: 15-13

Men etter pausen så det rett å slett ut som om lagene hadde byttet roller. Lillehammer entret isen fulle av selvtillit, mens Rosenborg famlet rundt i svime. Publikum trodde vel knapt det de så. Lillehammer presset høyt hele perioden. Rosenborg  klarte i lange perioder  ikke en gang å spille seg  ut av egen sone . Men Rosenborgs keeper hodt laget inne i kampen,  svensken var både høyt og lavt for å plukke pucker.

Men midtveis i andre peroide klarte endelig Lillehammer å få lurt en puck i mål ved Dag Morten Wehn. Fire minutter senere gikk de opp i ledelse 2-1 ved Brad Schell. Denne perioden i kampen var rett og slett katastrofal sett med Rosenborg øyne.  Men hadde det ikke vært for at Simon Nordh ser ut til å ha funnet Movemberformen fra i fjor, hadde nok perioden endt langt verre. Rosenborg kan takke svensken for at de fortsatt var  med i kampen etter to perioder.

2 periode 0-2 Skuddstatistikk  6-23

Så med  kun 2-1 til Lillehammer etter to perioder så tenke nok trønderpublikummet at nå skulle hjemmelaget reise kjerringa i tredje periode å vise hvem som er sjef  på egen is. Men den gang ei. Spillet til Rosenborg bar preg av feilpassninger, rot og lite system. Laget virket rett og slett ikke motivert. Etter 4 min av tredje periode øker Lillehammer til 3-1 ved Erik De la Rose. Like etter øker de til 4-1 ved Johan Nilsson.

Dessverre for hjemmelaget sin del så ser de ut til å miste hode.

I stedet for å spille hockey svarer flere av spilleren med knyttneven i stede. Det starter med en episode i nærheten av Rosenborg sitt mål, men utviklet seg til flere slagsmål. Hvorpå det hele endte med at Rosenborgs Arnt Gullikstad og Niklas Unger Nilsen mistet helt hodet og entret Lillehammer sin spillerboks for å fortsette slagsmålet. Så det kan nok bli en lengre spillepause for de to trønder- guttene. 

Dommerne fikk etter hvert orden på situasjon.

Når slike hendelser forekommer ser man helt klart en fordel med 4 dommersystemet.  Episoden ender med 3 to minuttere til Lillehammer, 2 to minuttere og 3 matchstraffer til Rosenborg.  Lillehammer åpner overtallsspillet i to minutter  4 mot 3. I de neste  minuttene i 5 mot 3 er de nådeløse. 5-1, 6-1 og 7-1 kommer i rask rekkefølge av Erik De la Rose. Johan Nilsson og Joakim Eidsæther.

3 periode 0-5 Skuddstatistikk 9-17

Lillehammer spiller nok sesongens beste bortekamp. Mens Rosenborg fortsatt sliter med å snu den negative situasjonen de ser ut til å ha havnet i.  Situasjonen ser ikke lys ut for Rosenborg heller som møter Lørenskog i neste kamp borte.

Men man vet jo aldri. Disse gutta ser unektelig ut til å spille sine beste kamper på bortebane. Så kanskje forslaget før neste søndags hjemmekamp mot Tønsberg vil bli å sette gutta på buss  for å ta en liten busstur over i nabofylket og tilbake i håp om at de tror de er på bortebane!