Lillehammer slo tilbake

898
Brett Cameron og Lillehammer utliknet i finaleserien. Foto: Fredrik Hagen

Storhamar «slaktet» Lillehammer og vant med 7-0 i CC-amfi i den første NM-finalen tirsdag, men denne torsdagen var forvandlingen hos Lillehammer total – og dermed står det 1-1 i kamper.

I overtall sendte Christian Larrivée gjestene i føring etter 6:50 spilt med et håndledds-skudd som fikk følgende omtale av TV2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm;

– Det råeste jeg noen gang har sett!

Og Dahlstrøm var ikke snauere i sin karakteristikk av Joey Benik da han utliknet for Lillehammer 1:16 senere;

– Kontringsspill i verdensklasse!

Og ettersom denne andre finalekampen hadde det meste å by på, så fikk TV-seerne servert mange superlativer fra duoen Marius Skjelbæk og Ole Eskild Dahlstrøm oppgjøret ut.

Mikael Zettergren ga så Storhamar ny ledelse på tiden 13:42, men Lillehammer sikret 2-2 til den første hvilen ved Brett Cameron tre minutter senere.

Hjemmelagets Mads Homdrom sørget for midtperiodens eneste nettkjenning med sin styring på Fredrik Dahl sitt slagskudd etter 11:29 spilt av perioden.

Storhamar kom tilbake – og i nytt overtall fikset Jacob Berglund utlikning innen seks minutter var spilt av den tredje perioden.

Så skulle det komme en ny scoring som fikk Skjelbæk & Dahlstrøm til å gi seg ende over; Sondre Bergersen Bjerke klinket inn 4-3-ledelse til Lillehammer fra blålinjen – og da «løftet» taket seg i Kristins Hall;

– En fantastisk scoring av Bjerke, en scoring som ikke står mye tilbake for den signert Larrivée i sted, sa en samstemt kommentator-duo.

Lillehammer var i siget – og nøyaktig minuttet etter Bjerkes fantastiske scoring ble Cameron tomålsscorer til elleville jubelscener fra spillere og majoriteten av de 3012 tilskuerne i Kristins Hall.

Med 4:05 igjen å spille av ordinær tid sørget også Berglund for å bli tomålsscorer, gjestene tok deretter ut sin målvakt Oskar Östlund minuttet før slutt, men Storhamar maktet ikke flere scoringer for anledningen.

Dermed kunne Lillehammer juble for en fortjent 5-4-seier og utlikning til 1-1 i kamper i denne finaleserien.

*** Brett Cameron, Lillehammer
** Jacob Berglund, Storhamar
* Sondre Bjerke, Lillehammer

Kampfakta