Lillehammer tok en fortjent seier mot Tønsberg

Lillehammer var overlegne i dagens kamp mot Tønsberg i GET-Ligaen. Seieren ble til slutt hele 8-2. Særlig powerplayet var imponerende med 5 mål på 6 sjanser.

– Første periode rotet vi en del, mens vi begynte å gå på skøyter i andre periode å tar fullstendig over, 3 perioden er ren transportetappe mener Stein Tore Bakken. 

Også Eidsæther var fornøyd. 

 

– Ok kamp, sier Joakim Arnestad -Eidsether som legger til at i perioder var Lillehammer bra å ta 3 poeng i en kamp der dem skulle ta 3 poeng.
 
Like fornøyd var ikke Rune Gulliksen
 
– En tafatt kamp av oss, vi nådde ikke opp da vi mangler flere etablerte spillere: Sier Rune Gulliksen etter kampen.
 
(intervjuene er gjort av HockeyNorge.no sin reporter, Jan Erik Steinslien) 
 
Slik var kampen: 
 

Første periode er ikke gått fire minutter da Lillehammer utnytter sin første sjanse til overtall og gjør 1-0 ved Dag Morten Wehn etter at de presser Tønsberg bra og til slutt får resultat i form av scoring, assistpoeng til Brad Schell og Johan Nilsson. Alexander Olsen får også kampens første utvisning denne gang som i første kampen han var tilbake i Tønsbergtrøya. Dan Fredrik Nygård får en utvisning som han protesterer på like etter, men denne gangen er bortelaget mer på hugget og hindrer ny baklengs.

Lillehammer begynte perioden klart best og har hatt et par gode sjanser til å øke ledelsen. Tønsberg avsluttet de siste sju-åtte minuttene bra og kom til et par skudd som ikke satte Ryan Nie på de største prøvene. Mats Knutsen var for dagen satt opp som back, da Andreas Liljedal mangler i lagoppstillingen. Skuddstatistikken endte 21-3 i Lillehammers favør.

 

Andre periode er bare minuttet gammel når Tønsberg får sin første sjanse til overtallsspill, men uten å omsette det i mål. Lillehammer blir fulltallige igjen og fortsetter å sette Tønsberg under press. Et godt angrep ender i scoring av Alexander Reichenberg med ny assist fra Johan Nilsson etter 4.32 av perioden. Litt ut av det blå får Tønsberg redusering til 2-1 ved Mats Knutsen etter assist fra Jo Magnus Hegg og David Hallström. Lillehammer har også i denne perioden vært best så langt. Målet kom etter 28.27. Lillehammer har en kjempesjanse da de kommer 2-3 mann alene mot Rasmus etter en feilpasning i angrepssonen fra bortelaget Tønsberg. Men skuddet går i stolpen, var et øyeblikk sikker på at det var mål da til og med hornet som markerer mål satte i gang. Der var Lillehammer nære på å øke til 3-1. Med i overkant av fem minutter igjen av midtperioden vises Mats Knutsen ut for roughing ved motstanderens bås. Fikk ikke med alt men Lillehammers Erik De La Rose var plutselig uten hjelm og kølle og måtte holdes igjen av en av assistentdommerne. Overtallet resulterer i at Lillehammer kan øke til 3-1 etter 35.21. Scoringen kom ved De La Rose, assist ved Brad Schell og Dag Morten Wehn. Lillehammer har vært gode i overtall i denne kampen. Ny utvisning til Tønsberg fører til at Lillehammer øker til 4-1 på en nydelig pasning fra Aaron Marvin som Brad Schell elegant kan sette i mål bak en utspilt Rasmus Stenebråten i Tønsbergs mål. Assist også til Johan Nilsson for hjemmelaget. Målet kom etter 37.41. Skuddene i denne perioden var 14-7 til hjemmelaget.

 

Siste periode åpner med et visst press fra bortelaget før Lillehammer kontrer og en glitrende tversoverpasning fra Joakim Arnestad-Eidsæther gjør at Joakim Jensen enkelt kan sette 5-1 bak en sjanseløs Stenebråten i Tønsbergs mål. Tid 41.50. Hjemmelaget øker til 6-1 ved Alexander Reichenberg etter ca åtte minutter av sluttperioden, på assist fra Marvin og De La Rose. Piffen er gått fullstendig ut av Tønsberg nå. Med ni minuuter igjen øker de til 7-1 i nok et overtall. Målet gjøres av Aleksander Rindal på assist fra Schell og Marvin. Halvminuttet senere får bortelaget et nytt trøstemål. Denne gang er det Stian Granli som får æren av å sette pucken bak Ryan Nie i Lillehammers mål. De siste minuttene får Lillehammer et par utvisninger imot uten at Tønsberg kan vise frem samme effektivitet som hjemmelaget i denne kampen. Tre velfortjente poeng til Lillehammer som viser seg fra sin beste side etter å ha skuffet borte mot Tønsberg og tapt 5-2 sist de møttes i Tønsberg Ishall. Med 22 sekunder igjen er det nok et overtallsmål av Lillehammer og Wehn. Ny assist til Schell. Skuddstatistikk totalt 54-17 til Lillehammer

 

 

 

Lillehammers beste: Aaron Marvin

Tønsbergs beste: Rasmus Stenebråten