Liten stall for regjerende Norgesmester

FOTO: Kenneth Myhre
FOTO: Kenneth Myhre

Fem spillere forlater regjerende Norgesmester Vålerenga

Dørene på Jordal har denne våren og sommeren blitt godt brukt, de fleste har valgt å gå ut. Slik er det også for Vålerenga sitt damelag denne sommeren,
fem spillere og trenerduoen har takket for seg.

Magnus Evensen takket av som hovedtrener etter NM-gullet i Stavanger, planen var også bare å være en midlertidig løsning for et lag som stod uten trener foran forrige sesong. Også sist sesongs assistent Frode Behn stiller plassen sin til disposisjon. Etter hva HockeyNorge.no kjenner til skal de være i samtaler med flere potensielle trenere, blant annet en tidligere landslagssjef.

De fem spillerne som forlater Vålerenga:

Toini Nilsen: Det er foreløpig uklart hvor hun kommer til å spille den kommende sesongen, men det er lite sannsynlig at vi får se henne i Eliteserien for damer når hun velger å takke nei til spill for Vålerenga.
Tina Anita Scott: Fødte sitt første barn fredag morgen, dermed blir det liten tid til elitesatsning denne sesongen. Det kommer uansett til å bli noen timer på isen i løpet av vinteren, og kanskje er det muligheter for at hun igjen tar på seg drakta når det nærmer seg NM i mars.
Thea Øvregård: Etter mange år i norsk damehockey legger hun nå skøytene på hylla, det å drive med elite idrett er ikke alltid like forenelig med jobb og familieliv.
Anne Margrethe Aasen: Begynner på Wang i Stavanger fra høsten av, dermed bytter har hun meldt overgang til Stavanger Hockey. På reisen til Stavanger får hun også følge av Mariell Vatland som nå har fullført sin førstegangstjeneste og vender hjem til Stavanger etter et år i Oslo.
Nora Christophersen som var med å trene med Vålerenga laget mot slutten av forrige sesong skal etter det vi erfarer være med å spille for det nye jentelaget til Ringerike i 1.divisjon.

Det finnes også et par lyspunkter for Vålerenga foran kommende sesong. Elise Johnsrud som tok en pause fra hockey’n i våres, er tilbake for fult inn mot neste sesong. Hun får også følge av Mabel Endrerud fra Hønefoss som har valgt å fortsette i Vålerenga tiltross for at Ringerike har fått et lag i 1.divisjon.
HockeyNorge.no vet at det jobbes hardt i kulissene for å styrke stallen foran seriestarten, og at det kan være en back på vei til Oslo-klubben.

Kaptein Rikke Tautra og Assisterende kaptein Martine Henriksen er klare for å kjempe om ny kongepokal for Vålerenga kommende sesong. FOTO: Kenneth Myhre
Kaptein Rikke Tautra og Assisterende kaptein Martine Henriksen er klare for å kjempe om ny kongepokal for Vålerenga kommende sesong. FOTO: Kenneth Myhre

Spillerstall 2015/16 :

Keeper: Emilie Ilseng Kristiansen
Backer: Rikke Tautra, Marlene Günther,Linn Margrethe Aakre,Eline Benno Vaage.
Forwards:Martine Henriksen,Camilla Bakkene,Josefine Biseth Engmann,Tuva Nerland,Maja Thomassen,Ramona Wais,Henriette Behn,Mabel Endrerud,Elise Johnsrud.
Støtteapparat: Gunnar Moe (Materialforvalter)

Ut:
Anne Margrethe Aasen (Stavanger Hockey)
Mariell Vatland (Stavanger Hockey)
Toini Nilsen (Ukjent)
Thea Øvregård (legger opp)
Tina Anita Scott (mamma permisjon)

HN200x67