Livingston kontroll på gamle disipler

Den mye omtalte David Livingston gikk i kveld seirende (4-1) ut av en tøff batalje mot gamleklubben Manglerud/Star.

Alle vet at det er tøft å møte Manglerud/Star. Hjemme eller borte spiller ingen rolle. I kveld fikk Livingston se sine gamle spillere kjempe seg tappert gjennom tre perioder – til ingen nytte.

– Det er tøft å møte M/S. Det visste jeg også at det kom til å bli. Jeg var meget misfornøyd etter de første periode, forklarer amerikaneren.

Møtte sitt eget system

Livingston har utvilsomt satt sitt preg på  Manglerud gjennom fire år i sjefstolen på Oslo øst, men følte ikke han fikk brukt kunnskapen om motstanderlaget slik kveldens kamp utvilket seg.

– Nei, kampen var for rotete til at jeg fikk brukt noen mottrekk på det jeg innførte i klubben. Jeg føler for øvrig at jeg har mye og jobbe med i Lørenskog og er langt fra fornøyd enda, fastslår han.

Første kamp

M/S-legenden Jarl Eriksen førte sitt Manglerud/Star i sin første kamp i kveld. Han ble ikke skremt av det Lørenskog hadde å vise frem.

– Jeg ble ikke skremt av det jeg så fra Lørenskog. Skuddstatistikken er selvfølgelig stygg og han som førte opp skudd på tavla satt vel med hjertestarter ved siden av seg, smiler Eriksen.

M/S tok overraskende ledelsen 1-0 ved Kory Falite etter 12.39 av første periode, Lørenskog utlignet allerede tre minutter senere. 3.45 ut i den andre perioden gikk Lørenskog opp i ledelsen ved Fredik Ericson og derfra og ut klarte rett og slett ikke M/S skape nok sjanser. Til tross for at de var helt på høyden med Lørenskog.

– Problemet er at vi ikke skaper nok gode målsjanser. Vi kunne selvfølgelig fått en ”lucky bounce” på 2-1, forklarer Eriksen.Jarl Eriksen

God kamp

Lørenskog gikk senere i den andre perioden opp til 3-1 ved Lars Erik Spets og 11 sekunder før kampslutt satte Kenny Corupe  inn sluttresultatet til 4-1. Til tross for dette gjorde Manglerud/Stars målvakt Kenneth Sørlie Eriksen en av sine aller beste kamper for A-laget til de gule og grønne.

– Det gikk bra i dag, litt skuffa over at jeg ikke tar den tredje scoringa, men ellers er jeg fornøyd, sier en ellers beskjeden Sørlie Eriksen.Kenneth Sørli Eriksen

Den nye M/S-treneren er nok den beste keeperen som noen gang har voktet buret i drabantbyen. Kanskje til og med den beste spilleren som noen gang har spilt der og på mange måter minner historien om Jarl Eriksen veldig om Kenny Dalglish sin. Den gamle kjempen som venner tilbake når klubben trenger han. Begge har vært involvert i yngres avdeling i sine respektive klubber. Den eneste forskjellen er bare at Jarl Eriksen aldri har trent et lag på dette nivået før. Men gløden og spillegleden som begge disse trenerne har brakt til sine respektive klubber er åpenbar.

– Det kjennes bra. Han har jo ikke vært her så lenge, men foreløpig har jeg bare positive ting å si om han, sier nåtidens M/S-målmann.

– Dette er en svær utfordring, sier Eriksen selv om oppgaven som trener for M/S.

Den usynlige helten

For nøyaktig ett år siden var Christoffer Hansson en lite sentral spiller i M/S. Fikk ikke stort med sjanser til å vise seg frem og var nesten uten unntak med på laget for å spille undertall.

I år har gutten fra Mortensrud på mange måter blitt Manglerud/Stars usynlige helt. I kveld ble han kåret til M/S’ beste spiller for andre gang denne sesongen og den taklingsdyktige løperen har virkelig fått en ny vår etter den tunge fjorårssesongen. I kveld fikk han nesten mer spilletid enn han har hatt noen gang tidligere i den grønne drakta.

– Det er utrolig deilig å få sjansen. Ikke bare i undertall, men i spill fem mot fem også. Jeg føler at jeg har fått spille mer og mer de siste kampene og det er jeg fornøyd med, sier Hansson.Christoffer Hansson

Også trener Jarl Eriksen er full av lovord om sin usynlige helt og tror han kan bli en viktig spiller for Osloklubben kommende sesong.

– Christoffer er en spiller med spesielle kvaliteter som vi trenger. Han er oppfordrende og spiller alltid med hjerte utapå drakta. Det liker jeg godt.Her punkterer Lars Erik Spets kampen med sin 3-1 scoring.