Lokomotiv Jaroslavl sikter høyt

Når seriespillet i KHL drar i gang i begynnelsen av september, så kommer Lokomotiv Jaroslavl å være alles «andre favorittlag» i KHL.

Det var innfor åpningskampen som klubben mistet hele laget inklusive coachingstaben i en tragisk flyulykke førrige sesong. Med en enorm sympatifølelse som spred seg som løpeld over Russland for å så spre seg over landsgrensene og til slutt hele verden. Den sjokk og sorg som ble for de landsmenn som gikk tapt for mange land i Europa var et faktum .
 
Men mens nyhetsflødet var som størst og alle ville hjelpe Lokomtoive med å sende over spillere til å bygge opp et lag som kunne spille i KHL, takket Lokomotivs ledning med et bestemt takk, men nei takk og bestemte seg for å bygge opp laget på egen hånd med det juniorlag som var kvar. Det ble bestemt at fjoråret skulle spilles i ligaen som ligger under KHL kalt VHL.
 
Og Lokomotiv gjorde det veldig bra. De spilte dock ikke like mange kamper som de andre . Av 22 spilte kamper vant de 13 ved full tid , 6 tap ved full tid , 1 tap ved OT og 2 ved straffekonkurranse. De ble kvalifisert til playoff hvor de kom helt til kvartsfinal hvor de tapet med 3-2 i kamper til HK Dizel fra Pensa (630km fra sydost fra Moskva)
 
For den nye hovedtreneren Tom Rowe, som har sin debutsesong i Russland, har ikke lagt terskelen lavt – uten det er playoff som gjelder for Lokomotiv.
 
– Det var visst likadant forrige sesong om at det skal spilles for slutspill ikke noe annet, og det er dit jeg skal ta laget, men vi har veldig mye arbeid foran oss. Og jeg har ikke kommet hit til Russland for en sånn passe sesong. uten jeg ønsker spille hockey i april, da sluttspillet begynner.
 
Rowes ambisjoner er nettopp detsamme hos Lokomotivs generalmanager Yury Lukin som tidligere har sagt nei til en garantert playoffplass av KHL’s styre, men vi skal ta skal oss dit av egen maskin og med det laget vi har bygget opp og ikke med noen hjelp fra andre.
 
Gagarin Cup-vinnere Viktor Kozlov og Maxim Kondratiev er blant av de mer kjente navnene i lagoppstillingen hos Lokomotiv som også inkluderer den erfarne hviterussiske Alexei Kalyuzhny (fra Avangard) og latviske forwarden Mikelis Redlihs (fra Dinamo Riga). Tidligere SKA-stjernen Vitaly Vishnevsky styrker opp forsvaret, finske forsvaren Sami Lepistö, kanadiske målvakten Curtis Sanford og forsvaret blir enda mer styrket av den svenske Staffan Kronwall fra Severstal Tsjerepovets.
 
Rowe innrømmer det har vært en «uvanlige» situasjon, jeg kommer til en etablert klubb med store hockeytradisjoner og ha den fleksibiliteten til å bygge opp et lag fra nestintil ikke noe, men det har gått. Det var en veldig hektisk tid i når muligheten for å trejda spillere begynte, men jeg er også veldig imponert over kvaliteten på de unge spillerne i laget.
 
– Hvert lag er alltid mån om sine unge spillere , men i Lokomotiv er det lagt enda mer vekt på det. Og vi har 13-15 spillere i organisajonen som virkeligen kan spille hockey.
 
De riktigt lovende juniorer er anfallsrekken med Sergej Plotnikov, Vladislav Kartaev og Oleg Yashin samt löperen Emil Galimov som noen av stjernene i fjorårets MHL sesong.
 
Under forsesongen så har Lokomotiv kun tapt en kamp av 5 spilte. Og lagets første hjemmekamp beseiret de SKA St. Petersburg.
 
Som en del av forsesongen deltar de i en turnering under begynnelsen av neste uke i Riga , og når sesongen drar i gang så resier Lokomotiv til Sibir Novosibirsk
for sin förste kamp. Dette kan sikkert bli en emsjonell anledning for begge lagenes fans da en spillerne som ble drept var målvakten Stefan Liv, som hadde en stor suksess i sin tid i Sibir. Og denne dybden av følelser rundt klubben har allerede satt sitt preg på Rowe.
 
–Det er en stor inspirasjon, sier Rowe. Jeg kjente Brad McCrimmon (Lokomotiv-coachen som døde i flyulykken) godt og jeg er sikker at dette blir en bra sesong for Lokomotiv.
 
– Vi ønsker å gjøre laget og byen stolte.
 
Laget har en helt utrolig fanclub, og laget med organisasjonen bak seg har veldig mye å leve opp til.
 
En digresjon: Lokomotiv Jaroslavl skrives faktisk slik på norsk – og ikke med Y som mange tror 🙂