Lørenskog nuller Tønsberg

Lørenskog viser igjen effektivt spill og god keeper i søndagens kamp mot Tønsberg, ender 6-0 til slutt i Tønsberg Ishall.

Dagens kamp ble utsatt siden Lørenskog fikk trøbbel med bussen på vei til Tønsberg.

Tønsbergs nye spiller Matt Amado debuterer idag for hjemmelaget og er plassert i førsterekka med Jonas Kapla og Ross Ring-Jarvi.

Første sjanse går til bortelaget som nesten får styrt pucken i mål etter drøye minuttet. Like etterpå kommer 1-0 til Lørenskog på et skudd fra Martin Laumann Ylven. Tønsberg prøver å svare raskt og er nære utlikning minuttet etter, men skuddet går like utenfor. Phil Osear gjør en veldig bra redning på et skudd fra Matt Amado etter fire og et halvt minutt, der var snapphandsken raskt på rett sted.

Lørenskog kommer veldig lett til en sjanse etter neste sju minutter, der var det åpent foran målet og Stenebråten redder bra i den situasjonen. Lørenskogs Cunningham får første utvisning etter ca ni minutter spilt. Lørenskog er bra og nekter Tønsberg mulighet i powerplayet og klarer seg lett den gangen med en mann mindre. Skjer ikke stort før det er seks minutter igjen, da får Lørenskog sin annen utvisning, Simen Nielsen får to minutter for tripping.

Med fem minutter igjen får Mats Knutsen en kølle i ansiktet foran Lørenskogs mål, men der dømmes det ingenting hos dommerne. Det blåses istedet for skadet spiller. Rett etter droppen får de utvist Jonas Olsson for holding, hjemmelaget får et halvt minutt med to mann mer på isen.

Tønsberg klarer ikke utnytte det og rett etter at de får innpå en mann skjer det mye. Først kontrer Lørenskog bra uten å få pucken i mål. Deretter er det en klar tripping fra en Lørenskogspiller idet Tønsberg er på vei i angrep som det ikke dømmes på og Lørenskog blir etterhvert fulltallige.

Med to og et halvt minutt har hjemmelaget to kjempesjanser som Phil Osear er glimrende med på, Først redder han og like etterpå tar han også returen liggende. Lørenskog presser det siste minuttet for å øke ledelsen, men Tønsberg har også to muligheter ved Amado og Glenn Stian Eliesen. Det ender uten flere mål og Lørenskog leder 1-0 etter første periode.

Andre periode er bare trettien sekunder da Kenny Corupe får stå umarkert foran målet til Tønsberg og kan sette pucken i mål på halvspretten, verst tenkelige start på perioden for hjemmelaget. De kommer seg imidlertid i angrep igjen minuttet etter og presser Lørenskog inn mot eget mål, uten at det blir noe mer ut av det.

Etter omtrent fire minutter gjør Rasmus Stenebråten en bra inngrepen når han redder når Corupe kommer alene mot mål. Tønsberg har kommet bra i gang etter målet, de kommer seg lettere inn i Lørenskogs sone og presser de høyt uten å komme til de store sjansene. Lørenskog har en kjempesjanse etter nesten tre minutter når de kommer tre mot to, det blir ikke mål av det, men rett etter at pucken er bak målet til hjemmelaget, får Tønsbergs Andreas Liljedal en utvisning for boarding.

Selv om Lørenskog har et bra powerplay, forsvarer hjemmelaget seg bra og klarer perioden uten å havne ytterligere bak, men rett etter at de er fulltallige, blir Henric Nordin utvist for interference. Et dårlig bytte av hjemmelaget med drøye halvminuttet igjen av utvisningen fører til at Lørenskogs James Sixsmith kan øke til 3-0 da de kommer for lett til i hjemmelagets sone.

Tønsbergs Ross Ring-Jarvi får utvisning for roughing etter tolv minutter av perioden. Tar bare halvminuttet før Knut Henrik Spets skyter fra blålinja og Kenny Corupe er der med kølla og styrer den forbi keeper når han får stå der alene. Fem minutter igjen når evigunge Tommy Jakobsen kommer seg bak mål og får gitt en bra pasning til en som står rett foran mål, men Stenebråten er bra plassert og kan redde skuddet som kommer enkelt.

Spillet går litt frem og tilbake, neste store sjanse kommer til Lørenskog med litt under to minutter da de plutselig er alene med Stenebråten som nok en gang redder. Rett etter er det en dobbeltutvisning, Tønsbergs John Nicolay Næsgård for boarding, Lørenskogs Lars Erik Spets for roughing, spill fire mot fire. Med minuttet igjen får Mats Knutsen nesten driblet seg forbi en av Lørenskogs backer, men får ikke skutt før backen får pucken unna. Tønsbergs nye Amado får en bra sjanse med sekundet igjen, men Osear redder igjen, Laumann Ylven blir samtidig utvist to minutter for en krysstakling.

Tønsberg starter med fire forwards i starten av tredje i spill fire mot tre uten at de kommer til noen store sjanser, litt ukonsentrert i et par situasjoner hjelper heller ikke. Etter halvannet minutt er det utrolig nære når de spiller fem mot fire, rett etter styrer Kapla pucken rett utenfor buret, der er hjemmelaget uheldige som ikke utnytter powerplayet til å score. 

Med omtrent tre minutter spilt har Knutsen neste sjanse for hjemmelaget, men heller ikke han gjør mål. Hjemmelaget har åpnet veldig bra i jakten på redusering og å reise kjerringa mot topplaget som har slått de fire ganger tidligere i sesongen med store sifre.

Jonas Kapla blir utvist to minutter for hooking etter ca ni minutter for Tønsberg, denne gangen klarer hjemmelaget seg bedre og slipper ikke til bortelaget til nye målsjanser. Tønsberg kommer til noen gode muligheter med åtte minutter igjen av kampen, men pucken spretter ikke riktig for hjemmelaget der eller idag generelt.

Ny utvisning for hjemmelaget, Næsgård for en hekting denne gangen. Tar ikke lang tid for Peter Messa å skyte fra blålinja, og ser ut som pucken treffer skøyta til Rabbit og går videre i mål, Lørenskog opp i 5-0 nå.

Lørenskogs Carl Tønseth er neste som får en to minutter for en holding med omtrent seks minutter igjen av kampen, men Tønsberg skaper ikke stort i overtallssjansen og står fortsatt uten mål. Med 3.16 igjen av kampen øker de til 6-0 ved Laumann Ylven som i likhet med Corupe gjør to mål i kampen.

Stort mer skjer ikke og det ender 6-0 til bortelaget som ikke har avgitt poeng mot hjemmelaget denne sesongen og har slått de sammenlagt 41-9.

Tønsbergs beste: John Nicolay Næsgård

Lørenskogs beste: Peter Messa

Kampfakta

Tønsberg – Lørenskog

Tønsberg Ishall

Tilskuere: 370

1. periode: 0-1 (1.29) Martin Laumann Ylven (Joacim Sundelius, Wes Cunningham)

2. periode: 0-2 (20.31) Kenny Corupe (Wacey Rabbit, Lars Erik Spets), 0-3 (30.17) James Sixsmith (Mats Frøshaug), 0-4 (32.35) Kenny Corupe (Knut H. Spets, Wacey Rabbit)

3. periode: 0-5 (53.13) Wacey Rabbit(Peter Messa, Knut H. Spets), 0-6 (56.44) Martin Laumann Ylven(Wacey Rabbit)

Skudd: 32-38( 10-10,6-17,16-11)

Utvisninger Tønsberg: 6×2

Utvisninger Lørenskog: 6×2