Lørenskog solide på hjemmebane

Lørenskog fikk en relativt enkel oppgave hjemme i Lørenskog Ishall, og sendte gjestene hjem med 5-2 i hockeybagene.

Lørenskog Ishall: Gjestene fra Asker har vært inne i en god periode, men i dag var det svært lite som stemte for Frisk Asker. Hjemmelaget dominerte til tider, og vant både kampen og skuddstatistikken med klare sifre. Rett nok kom siste målet i tomt bur, men hjemmelaget følte nok aldri at seieren var særlig truet.

Det ble en lite underholdende første periode publikum ble vitne til, en periode hvor hjemmelaget kom til de største sjansene, mens gjestene slet med å trenge gjennom et kompakt Lørenskog forsvar. Frisk-spillerne så ikke ut til å melde seg på i kampen, og feilpasninger og dårlige mottak florerte. Hjemmelaget på sin side produserte noen sjanser, men lagene gikk til pause uten at det var registrert noen mål i protokollen.

Andre periode skulle bli dominert av Lørenskog, og allerede etter 44 sekunder satte Mats Frøshaug inn første målet bak Niklas Dahlberg i Frisk-buret. Frisk hadde greid å ri av to utvisningsperioder så langt i kampen, og etter 6.50 skulle de få sin første sjanse til å spille Power Play. Det utnyttet de mildt sagt dårlig, ettersom Lars Erik Spets fikk stikke alene gjennom mot Dahlberg og sette inn 2-0 i undertall.

Så langt i periode hadde Frisk knapt kommet til kvalifiserte avslutninger mot Phil Osaer. Lindahl og Erkgärds pådrar seg så utvisninger, og bortelaget må spille tre mot fem i to minutter. Dette greier de imidlertid å ri av, men bare 10 sekunder etter at laget er fulltallig setter Wacey Rabbitt inn 3-0 målet. Bittert for Frisk, men fullt fortjent etter spill og sjanser.

Nytt håp

Frisk fikk en ny mulighet når Wes Cunningham pådrar seg en utvisning, og backen Craig Schira gir gjestene nytt håp når han reduserer til 3-1. Men Lørenskog punkterer mer eller mindre kampen når Rabbit setter inn 4-2 drøye syv minutter ut i siste periode.

Selv om Frisk får muligheten til å spille fem mot tre etter at Martin Laumann Ylven pådrar seg 4 minutters utvisning etter noe som fra tribuneplass så ut som svært tåpelig – først holder han Frisks Magnus Lindahl, legger han i isen, for så å slå løs på han med dommeren stående en meter unna – ja, klarere kan vel ikke be om å få lov til å gå og sette seg i fryseboksen. Der satt altså allerede Wes Cunningham, og i spill fem mot tre reduserer nok en gang Craig Schira for gjestene.

Dermed øyner noen av de fremmøtte Frisk-supporterne håp om poeng, til tross for at laget ikke hadde spilt i nærheten av hva de har gjort de siste kampene.

Keeper ut = baklengsmål?

Det klassiske trekket med å ta ut keeper når det gjenstår et par minutter ble også utprøvd av Frisk – og klassisk nok kunne Marius Trygg sette pucken enkelt i det tomme buret. Dermed vinner Lørenskog kampen 5-2, et resultat som må sies å være fullt fortjent.

Hjemmelaget hadde tydeligvis gjort hjemmeleksene sine, og møtte Frisk med høyt press og tettet godt igjen i midtsonen. Gode på hjemmelaget var både Kenny Corupe, James Sixsmith og Spets-brødrene, selv om vi ikke lot oss imponere av lagets Power Play.

Dermed økte Lørenskog avstanden ned til Frisk, og skal Frisk ha mulighet til å kjempe om tredjeplassen må nok hele laget opp noen hakk i de siste seriekampene.

Frisks bestemann: Craig Schira

Lørenskogs bestemann: Kenny Corupe

Lørenskog – Frisk  5-2

Lørenskog Ishall

1.285 tilskuere