Lørenskog vant i Tønsberg

Tønsberg hang lenge godt med, men måtte til slutt se seg slått 5-8 av Lørenskog. 

Av Andreas Berge

Tønsberg ishall: Det var klart for hockeyfest i Tønsberg med gratis inngang til alle. 630 tilskuere tok turen til ishallen. For hver tilskuer som tok turen, ble det av næringslivet i byen donert penger til sykehusets barneavdeling – og klubben selv.

Hjemmelaget starter best og tar ledelsen ved Stian Granli etter snaue syv minutter, men Lørenskog vil ikke være noe dårligere og snaut fire minutter senere kommer utligningen.

James Sixsmith kommer alene igjennom mot Rasmus Knutsen Stenebråten i Tønsbergmålet. Han runder keeper med en fin dragning, før han setter pucken enkelt i det åpne målet. 1-1.

Bortelaget stopper ikke der. Kun to minutter senere setter Mathias Trygg inn 2-1, og Lørenskog går til pause med ledelse.

Målrik start i andre periode

Lørenskog får en kanonstart på midtperioden. Først øker Martin Laumann Ylven Lørenskogs ledelse til 3-1, 2:23 ut i perioden, før Lars Erik Spets kun halvminuttet senere sender gjestene opp i 4-1.

Men målfesten i Tønsberg ishall er ikke over. Minuttet etter Lørenskogs scoringer reduserer Tønsberg til 2-4 ved Marcus Fagerudd. Og vi har ikke sett det siste fra hjemmelaget helt ennå. Seks minutter ut i midtperioden sitter nok en redusering. Denne gang ved Ross Ring-Jarvi. 3-4 i Tønsberg ishall.

Utover i resten av perioden er det en jevnspilt affære, før hjemmelaget får initiativet mot slutten. Tønsberg presser på for utligning da Lørenskog pådrar seg en del utvisninger, men det er andre veien scoringen skal komme.

Drøyt to minutter før periodeslutt setter Wacey Rabbit inn 5-3 for Lørenskog, noe som også er resultatet før den siste perioden.

Lørenskog sikret seieren

I den tredje perioden er det hjemmelaget som starter best og 5:45 ut i perioden sitter reduseringen ved Jonas Kapla. Og snaue tre minutter senere sitter også utligningen ved Dan Fredrik Nygård.

Men gleden er kortvarig. I overtall roter Tønsberg det til og Kenny Corupe gjør ingen feil alene med Stenebråten. Dermed går Lørenskog opp i ledelsen med 6-5.

Videre utover i perioden presser Tønsberg på for en ny utligning, men de sliter med å sette pucken i mål. Snaut tre minutter før slutt pungterer Lørenskog kampen. Lars Erik Spets er mannen bak 7-5, og halvminuttet før slutt setter Mats Frøshaug inn kampens siste mål i åpent bur etter at Tønsberg hadde tatt ut keeper.

Dermed ender det med 5-8 i Tønsberg ishall.