LØVDAL: – En herlig vilje i laget

 
U20-landslagssjef Ørjan Løvdal blir nesten øm i blikket når han snakker om gutta sine etter triumfen over Danmark torsdag.
 
U20 VM Amiens, Frankrike: – Det gutta legger ned i vilje og arbeid i denne kampen er herlig å oppleve for en trener. 
 
– Vi har «Tørre, Ville og Våge» som vår innprentede læresetning – og gutta levde opp til alt dette mot Danmark, skryter sjefen.
 
Løvdal legger også til at alt har gått etter planen – og at han har sett den stigningen han har håpet på for hver eneste spilte kamp under verdensmesterskapet i Frankrike.
 
– I tillegg til at gutta følger alt til punkt og prikke, så har vi også klare matchvinnere i alle ledd. 
 
– Utfordringen i forkant har vært å få alle til å tro at de besitter nettopp disse kvalitetene, fortsetter Løvdal, som nå bare er én kamp unna et opprykk til den ypperste eliten.
 
Men, Løvdal har vært ute en vinterkveld før – og vet bedre enn noen at den viktigste kampen gjenstår, selv om favorittene Hviterussland og Danmark er beseiret i dette mesterskapet.
 
Til det kjedsommelige så nevner vi at Norge kun var omlag fire minutter unna å spille A-VM denne sesongen, men at Norge under hans ledelse ifjor tapte opprykket på målstreken mot Tyskland.
 
 
Lørdag er Slovenia det siste hinderet på veien – en overkommelig motstander på papiret, men Slovenia vil nok helt sikkert bite godt fra seg – og hver kamp lever, som alle vet, sitt eget liv.
 
Uansett, Norge har sjelden hatt bedre forutsetninger for å klare et opprykk. Absolutt alt er opp til oss – og vi er ikke avhengige av andre lags resultater så lenge vi vinner etter full tid. 
 
For alle andre tenkelige resultater og uttregninger henstiller vi til tabellen nederst i saken. Vi minner om at Norge er best på innbyrdes mot alle lagene – og må bli slått på poeng for å misse opprykket. Danmark møter Hviterussland etter Norges kamp – et relativt uinteressant oppgjør dersom norsk seier. Dersom ikke, et ulidelig spennende oppgjør…Lykke til Norge!