– Må ha gjort noe riktig

Landets største målvaktstalent blir rost opp i skyene av Espen Knutsen og Brede Frettem Csiszar.

– Dette blir veldig spennende og jeg gleder meg veldig.

Uttalelsen kommer fra Steffen Søberg (19) som er Vålerengas nye førstemålvakt etter flere år med publikumsfavoritten Patrick DesRochers i buret.

Etter å ha fått mye skryt av trener Espen Knutsen og kaptein Brede Frettem Csiszar, så var det på tide å få hovedpersonen selv i tale – og den meget sympatiske 19-åringen svarer nesten litt brydd følgende;

– Vel, det viser vel at jeg må ha gjort noe riktig. Vålerenga har bestemt seg for å satse på meg, de stoler på meg og de tror jeg kan gjøre det veldig bra, fortsetter Steffen ovenfor HockeyNorge.no.

Om Steffen føler seg litt brydd over å svare på spørsmål om seg selv – så er målvakten alt annet enn brydd og sjenert når han entrer isen og som oftest storspiller. Han fikk sitt store gjennombrudd i Getligaens sluttspill mot nettopp Vålerenga under 2009-10 sesongen. Han var i det umulige hjørnet både på Jordal og på daværende hjemmebane i Manglerud ishall. På de fire kvartfinalene MS spilte mot VIF så ble Steffen sluttspillets beste målvakt med en redningsprosent på 94,2 %.

Han er videre kjent for sin mentale styrke, en egenskap en 19-åring tidvis vil måtte ta frem i løpet av sin nye hverdag som målvakt i en av landets beste og mest tradisjonsrike klubber. Men, hvordan føler Steffen presset før kommende sesong?

– Det blir selvfølgelig et ekstra press her i Vålerenga, det sier seg selv. I Manglerud Star så var det få forventninger til meg – vi var et såkalt «bunnlag» som måtte tåle mange tap. Hverdagen her i Vålerenga blir veldig annerledes – det vil sannsynligvis bli langt færre skudd på meg og ergo må jeg være enda mer fokusert og skjerpet.

– Men, som sagt, jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne store utfordringen, avslutter Steffen Søberg.

Les også: Shampo: – Deilig å komme igang

Les også: Kapteinen er tilbake