Målet er kvartfinale

IMGL2256

Silje Nyheim Kvam har store mål for sesongen, hun og nystarta Wing skal kvalifisere seg til NM allerede denne sesongen.

Silje var med på å ta Narvik til en NM kvartfinale mot Sparta sist sesong, denne sommeren har hun og fem andre trønder jenter forlatt Narvik.

– Hovedgrunnen til at jeg byttet var jo fordi at Narvik var en midlertidig løsning for oss trønderjenter til vi fikk etablert ett eget lag her i Trondheim. Så når Wing ville ha en egen damelagssatsning her så ble valget ganske enkelt.

Les også: Seks spillere forlater Narvik

Med et lag i hjemfylket så kan Silje og de andre jentene få mer tid til å fokusere på hockey’n.

– Det blir mye mindre stress før hjemmekampene, i og med at vi da slipper å reise minst tre timer for å komme oss opp til Narvik. Som kanskje gjør til at jeg kan prestere bedre på hjemmekampene.

Silje setter høye krav til seg selv og laget denne sesongen, og hun har veldig lyst til kvalifisere seg til NM også denne sesongen.

– I år har jeg satt lista ganske høyt både for meg selv og laget, til tross for at vi er ett nyoppstartet lag. Vi skal gjøre så godt vi kan for å prøve å spille oss frem til en kvartfinale, men bare tiden vil vise.

Men for å komme til en NM kvartfinale må du og laget prestere godt gjennom hele sesongen, og grunnlaget for det har blitt lagt i sommerferien. Nå gjenstår det fokus på de smådetaljene.

– Jeg har trent mye, jevnt og variert i sommer for å være best mulig rustet til sesongstart. Utover sesongen så vet jeg at jeg må bli flinkere med det mentale, og gå inn i meg selv før kamp. Det å sette opp små punkter i hodet som jeg skal følge ekstra med»

Mandag blei det kjent at Narvik trekker laget sitt fra damene sin 1.divisjon kommende sesong. Spillerflukten har satt en stopper for satsningen i Narvik, og flere spillere har også prioritert jobb og familie istedenfor en idrettshverdag på elitenivå. Narvik vil fremdeles jobbe for at de som ønsker å satse skal få tilbud om dette, dermed er det nok mulig at man kan få se noen av jentene på deres nye U15 lag som skal være med i seriesystemet. Samtidig vil noen av jentene pendle for å spille 1.divisjon damer med Wing.