Målrik serieåpning i U17 1. divisjon

I Bærum Ishall var det duket for seriåpning i U17 1. divisjon, og hjemmelaget Jutul/Frisk 2 tok i mot gjestene fra Skedsmo.

Jutul/Frisk 2 – Skedsmo 10 – 5

Tønsberg og Omegn – Skien 1 – 14

Grüner – KIL/Nes 2 – 6

Comet Halden – Kongsberg 12 – 0

Jutul/Frisk 2 er et samarbeide mellom Jutul og Frisk Asker, og mange av spillerne spiller til daglig for klubbens U15 lag. Men det var en gammel Jutul-gutt som åpnet scoringsballet. Etter bare ett minutt spilt kunne Max Waldø-Jensen juble for årets første scoring, assistert av Erik A. Bye, og etter 5.32 var det lillebror Henrik Bye som kunne notere seg for sitt første mål, assistert av Tord Sageng Carlin.

Men, Skedsmo var absolutt med på notene i begynnelsen av første periode, og kunne redusere ved Peder Wiik halvannet minutt senere. Assist ved Erlend A. Vik og Aleksander Grønstad Stuen. Det ble en litt rotete periode, men da Skedsmos Erlend A. Vik fikk en 2-minutter for holding, utnyttet hjemmelaget det til sin fordel, og Henrik Bye kunne øke til 3-1 med sin andre scoring for dagen. Assist ved Tobias Skuterud. Hjemmelaget vant også skuddstatistikken 11-6.

Andre periode var bare drøye to minutter gammel før Skedsmo igjen måtte sone en 2-minutter, og igjen var hjemmelaget effektive i overtallsspillet. De vant droppen i Skedsmos sone, og Jørgen Ely kunne sette pucken mellom bena på Skedsmos keeper, Ida Due Sørensen. Så var det hjemmelagets tur til å sone en 2-minutter, og selv om de greide å ri av undertallet, reduserte Skedsmo bare to sekunder etter at Jutul/Frisk 2 ble fulltallige. Men det var hjemmelaget som var det førende laget, og før periodeslutt scoret de ikke mindre enn fire ganger. Første ved Erik A. Bye, assistert av Viktor Granholm, så scoret samme Viktor to ganger, hvor ett var assistert av Finn Christian Eriksen og Robin T. Johannessen, før Tobias Skuterud fastsatte periode-resultatet til 8-2, assistert av Viktor Granholm.

En 8-2 ledelse kan normalt karakteriseres som en solid ledelse, selv i ishockey, og det virket som om hjemmelaget var fornøyde og at kampen var over. Men i ishockey kan ting snu seg fort, og Skedsmo kom ut i siste periode med et mål for øye; hente inn hjemmelagets ledelse!

Først reduserte Anders Hotvedt til 8-3, så Peder Wiik til 8-4 (assist ved Henning Wethe og Joachim Thomle Karlsen), før Erlend Andre Vik puttet nok en puck back hjemmelagets keeper, Skjalg Stokke Hougen. Assist ved Peder Wiik og Anders Hotvedt.

Nå syntes hjemmelaget imidlertid at «nok er nok», og satte inn en solid sluttspurt. Viktor Granholm økte først til 9-5 med en soloprestasjon, før Tobias Skuterud fastslo sluttresultatet til 10-5 når han assistert av samme Granholm satte pucken bak Joachim Nordberg Pettersen som hadde erstattet Due Sørensen i Skedsmo buret.

FLERE BILDER BLIR LAGT UT TIRSDAG – Da skal visstnok  vår nett-tilgang være fikset