Marlene Günther: – En veldig lærerik tur

Det norske U18-landslaget kom nettopp hjem fra opphold og spill i Finland – og det meldes om et meget lovende norsk lag før VM i januar.

 
HockeyNorge.no så det allerede under samlingen på Skedsmo i midten av september, nemlig at de norske jentene har tatt flere steg siden ifjor – det vil si en kvalitetsøkning i samtlige ledd.
 
Forrige uke var laget på treningssamling i Finland, der også fire tøffe kamper sto på programmet.
 
Norge startet med tre tap for henholdsvis Oriflame (4-0), FIN Blue (4-1) og FIN White (3-1), men vant sin siste kamp over FIN Selects med 1-3.
 
I kampen mot FIN Blue ble Marlene Günther (17) kåret til norges beste spiller, en super utmerkelse for jenta som egentlig hadde sluttet med å spille ishockey.
 
– Jeg opplevde turen til Finland som veldig lærerik og spennende, i og med at jeg ikke har vært med på U18-landslaget før. Jeg sluttet jo egentlig for en god stund siden, forteller Marlene til HockeyNorge.no.
 

Marlene Günther

 
For å oppnå gode resultater – og aller helst et opprykk til A-VM etter mesterskapet i Sveits kommende januar, så er også samholdet i gruppa avgjørende, noe Marlene fant meget bra;
 
– Jeg visste ikke stort om samholdet i gruppen før turen til Finland, men hadde hørt at det var ganske lite samhold før. Denne turen har forandret på det, for alle ble bedre kjent og hadde det gøy sammen. 
 
Hva tenker du om selve opplegget under samlingen og hvordan tror du laget vil bite ifra seg under kommende sesong?
 
– Opplegget var veldig bra, med en morgentrening hver dag og deretter kamp på kvelden. Jeg er veldig fornøyd med alles innsats og bidrag til en kjempefin tur. Lederne er også fantastiske, mye humor og de ga mange fine råd. 
 
– Laget har, etter hva Laura (Rollins) og andre på laget har sagt, forbedret seg stort fra hvordan de lå an på samme tid året før. 
 
– Jeg synes personlig vi gjorde fire gode kamper, med mye vilje og god innsats fra alle sammen. Treningene var også gode og alle var veldig fokuserte. Jeg tror vi kommer til å gjøre det bra i år og muligens overraske motstanderne med et godt trent lag som er klare til å gi alt hver gang, avslutter Vålerengas Marlene Günther til HockeyNorge.no.
 
Laget som var i Finland:
 
Målvakter (3):
Ingunn Mathilde Anseth, NTG Lillehammer
Toini Nilsen, Frisk Asker
Linnea Holterud Olsson, Segeltorps IF, SWE
 
Backer (7):
Line Berntsen, Stavanger IHK
Marlene Günther, Vålerenga
Victoria Løvdal, Stjernen
Anniken Olafsen, Manglerud Star 
Therese Strømstad, Vålerenga 
Mariel Vatland, Stavanger IHK
Jannicke Wiig, Modo, SWE
 
Forwards (11):
Mathea Fischer, Manglerud Star
Sofie Fjellvang, Jordal
Andrine Furulund, Jordal
Jeanett Hjelm, Stavanger IHK
Silje Johansen, Leksands IF, SWE
Stine Kleven, Houston HERicane/Seven Lakes High School, USA
Tuva Nerland, Gruner/Stavanger IHK)
Madelen Rognaldsen, Manglerud Star
Maja Thomassen, Vålerenga 
Ramona Wais, Kongsvinger
Julie Øiseth, Stjernen
Marlene Günther